x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Netflix pregătește restricții pentru utilizatori. Măsuri împotriva împărțirii abonamentului cu alte persoane

Netflix pregătește restricții pentru utilizatori. Măsuri împotriva împărțirii abonamentului cu alte persoane

de Redacția Jurnalul    |    02 Feb 2023   •   17:45
Netflix pregătește restricții pentru utilizatori. Măsuri împotriva împărțirii abonamentului cu alte persoane
Sursa foto: Hepta

Platforma de streaming Netflix pregătește mai multe măsuri restrictive pentru a împiedica utilizatorii să-și împartă costul abonamentului cu prietenii sau rudele.

Astfel că acestea ar putea limita abonamentul la o singură locuință, setată ca fiind principală. 

Folosindu-se de adresele IP sau de ID-urile dispozitivelor, compania ar putea detecta exact locația. Utilizatorii ar putea fi astfel obligați să deschidă site-ul sau aplicația de la locul declarat pentru a viziona filmele de pe platformă, minim o dată pe lună. Nerespectarea acestei reguli ar putea duce la blocarea contului. 

Totodată, și încercarea de conectare dintr-o locație diferită de cea principală ar putea suspenda temporar accesul la cont.  Însă compania nu va taxa suplimentar persoanele care împat contul cu altele din locații diferite, scrie adevarul.ro.

Noile reguli vor fi aplicate, deocamdată, în Statele Unite. Însă anul trecut, Netflix a perceput o taxă  de 3 dolari în mai multe state din America de Sud, atunci când contul era accesat dintr-o altă locație decât cea principală. 

Noile măsuri vin în contextul scăderii veniturilor companiei.

 

×
Subiecte în articol: netflix restricţii