x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film O poveste reală despre răpirea unei românce la Londra și „călătoria” prin bordelurile din Irlanda

O poveste reală despre răpirea unei românce la Londra și „călătoria” prin bordelurile din Irlanda

09 Noi 2018   •   16:35
O poveste reală despre răpirea unei românce la Londra și „călătoria” prin bordelurile din Irlanda

Doing Money este un film bazat pe o poveste reală șocantă, scris de Gwyneth Hughes și regizat de Lynsey Miller. Acțiunea urmărește povestea Anei, o tânără răpită în plină stradă de pe străzile Londrei. Aceasta este trimisă în Irlanda și este folosită în mai multe bordeluri. Povestea tinerei te lasă pe gânduri, dezvăluind cât de mare este această industrie ilegală.

„Ea este furată de pe străzile Londrei, violată de mii de persoane, înfometată, bătută și amenințată de proxeneți că o să-i omoare mama dacă se opune. Cumva, tânăra numită Ana, a supraviețuit sclavismului. Cumva a găsit curajul ca în primul rând să evadeze, în al doilea rând să vorbească despre asta. Am întâlnit-o și am ascultat-o în multe ore de interviu. Povestea traficului internațional care a ieșit la suprafață este complexă, uimitoare și sfâșietoare”. Așa prezintă Gwyneth Hughes filmul pe BBC.com.

„Sunt momente scurte care apare și speranța. Ana a fost mândră să-mi povestească de Sean, traficantul de droguri, trecut prin închisoare, care în mod surprinzător i-a devenit prieten, recuperator și erou.”

„Astăzi, adevărata Ana este o femeie plină de viață și zâmbitoare care face tot posibilul să se întoarcă la normal. I-a fost greu să se întoarcă la momentele din Iadul pe care l-a trăit.”

Filmul are în distribuție mai mulți actori români, printre care și personajul principal, jucat de Anca Dumitra. Aceștia sunt Dragoș Bucur, Alec Secăreanu, Cosmina Stratan, Voica Oltean și Alina Șerban. Ei joacă alături de Tom Glynn-Carney, Turlough Convery, Karen Hassan și Jonathan Harden.

×