x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Premiile Oscar 2024. „Oppenheimer” și „Barbie” nominalizate pentru cel mai bun film

Premiile Oscar 2024. „Oppenheimer” și „Barbie” nominalizate pentru cel mai bun film

de Redacția Jurnalul    |    10 Mar 2024   •   20:40
Premiile Oscar 2024. „Oppenheimer” și „Barbie” nominalizate pentru cel mai bun film
Sursa foto: Hepta

„Oppenheimer”, în regia lui Christopher Nolan, a obținut 13 nominalizări la premiile Oscar. Cillian Murphy și Paul Giamatti au cele mai multe șanse la titlul de „cel mai bun actor”. Lily Gladstone sau Emma Stone ar putea pleca acasă cu Oscarul „cea mai bună actriță”.

Gala Oscar bate la ușă. La noapte, aflăm câștigătorii.

A 96-a ediție reunește nominalizați care au rupt box office-ul, atât veterani de la Hollywood, cât și debutanți. Emoțiile sunt mari, iar întrebarea care stă pe buzele tuturor este, bineînțeles: Cine pleacă acasă cu trofeele?

Oppenheimer” are un casting formidabil așa că eu sper să plece cu cele mai multe statuete acasă”, a declarat Irina Margareta Nistor, critic de film, pentru Aleph News.

„Și cred că Gladstone o să plece totuși acasă cu o statuetă, dar s-ar putea să mă înșel. De fapt, statuetele astea sunt în funcție de cum îi bănuim noi pe cei care jurizează, practic”, a adăugat ea.

„Vedem ce se întâmplă, la noapte stăm treji. Mă bucur că se transmite și în România. Sper să fie o noapte în care să ne bucurăm că anul acesta au fost 10 filme, unul mai bun ca altul”, a transmis Irina Margareta Nistor.

"Dacă cel mai bun film nu va fi "Oppenheimer", va fi una dintre cele mai mari surprize, dacă nu chiar cea mai mare surpriză, din istoria premiilor Oscar", a declarat Scott Feinberg, editor executiv pentru premii la The Hollywood Reporter, conform Reuters.

"Oppenheimer" și "Barbie", un alt film nominalizat la categoria cel mai bun film, au adus deja împreună 2,4 miliarde de dolari într-o bătălie de box office de vară supranumită "Barbenheimer".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: oscar Oppenheimer