x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Filmul 'La Gomera", al regizorului Corneliu Porumboiu, propus la premiile Oscar 2020

Filmul 'La Gomera", al regizorului Corneliu Porumboiu, propus la premiile Oscar 2020

26 Aug 2019   •   11:24
Filmul 'La Gomera", al regizorului Corneliu Porumboiu,  propus la premiile Oscar 2020

Pelicula "La Gomera", regizat de Corneliu Porumboiu, este propunerea României pentru premiile Oscar 2020, la categoria "Cel mai bun lungmetraj internaţional", informează un comunicat RollerCoaster. Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de la Cannes și îl are în rolul principal pe Vlad Ivanov. În țară va fi lansat pe 13 septembrie și este distribuit de Ro Image și 42 KM FILM.

Academia Americană de Film a decis, în aprilie 2019, să schimbe denumirea categoriei "Cel mai bun film într-o limbă străină" în "Cel mai bun lungmetraj internaţional" (Best International Feature Film). Filmele eligibile sunt cele care au premiera între 1 octombrie 2018 şi 30 septembrie 2019 şi ai căror producători şi-au exprimat opţiunea de a participa la această preselecţie. 

"La Gomera" este al cincilea lungmetraj regizat de Corneliu Porumboiu, imaginea este semnată de Tudor Mircea, scenografia a fost realizată de SImona Pădurețu, designer de costume Dana Păpăruz, iar Arantxa Etcheverria Porumboiu a semnat regia artistică.  Este prima producţie semnată de acest regizor care a fost filmată şi în afara României, în Spania şi Singapore. Din distribuţie mai fac parte Catrinel Marlon (Menghia), Rodica Lazăr, Sabin Ţambrea, Julieta Szonyi, George Piştereanu, Istvan Teglas, Agusti Villaronga, Cristobal Pinto şi Antonio Buíl.

Acțiunea filmului privește un polițist corupt, implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu Mafia. El ajunge în insula La Gomera (Spania) pentru a învăţa "El Silbo", un limbaj codat folosit de localnici, care îl va ajuta să elibereze un traficant aflat în arest la Bucureşti şi singurul din bandă care ştie unde sunt ascunşi banii. Este o producţie 42 KM FILM în coproducţie cu Les Films du Worso (Franţa) şi Komplizen Film (Germania). 

Cele cinci filme nominalizate la Oscar, la categoria "Cel mai bun lungmetraj internaţional", vor fi anunţate pe 13 ianuarie 2020. Cea de a 92-a ediţie a Galei Premiilor Oscar va avea loc pe 9 februarie 2020.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: porumboiu film oscar