x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "Poziţia copilului" va reprezenta România la Premiile Oscar 2014

"Poziţia copilului" va reprezenta România la Premiile Oscar 2014

29 Iul 2013   •   18:29
"Poziţia copilului" va reprezenta România la Premiile Oscar 2014

Pelicula regizorului Călin Peter Netzer, "Poziţia copilului", a fost desemnat să reprezinte România la premiile Oscar de anul viitor, la categoria cel mai bun film străin, potrivit unui comunicat al Centrului Naţional al Cinematografiei.

Filmul a fost ales "în unanimitate" de un juriu format din Eugenia Vodă, critic de film şi realizator TV, Magda Mihăilescu - critic de film, Cristina Corciovescu - critic şi istoric de film, Mihai Chirilov - critic de film, director artistic al Festivalului Internaţional de Film Transilvania, Cluj, Dana Duma, critic de film, Irina Margareta Nistor - critic de film şi Dinu Tănase - director de imagine, regizor.

"Mă bucur foarte mult că vestea a venit acum, în această perioadă, când noi deja am început discuţiile pentru promovarea filmului pe teritoriul american. Sper ca şi publicul american să fie la fel de receptiv faţă de film ca şi cel din Europa", a declarat Călin Netzer pentru Agerpres.

"Poziţia copilului" a câştigat la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin Ursul de Aur, dar şi Premiul FIPRESCI (Federaţia Internaţională a Criticilor de Film).

"Poziţia copilului" vorbeşte cu emoţie, dar şi cu umor, despre relaţia dintre o mamă dominatoare şi fiul ei adult. Este un film despre traumele sufocării copiilor prin dragoste, despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii copiilor şi, în acelaşi timp, o radiografie a "high-class-ului" românesc contemporan, vorbind despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi.

Din distribuţie fac parte Luminiţa Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu, Vlad Ivanov şi Tania Popa.

×