x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Predator şi alte animale

Predator şi alte animale

10 Iul 2010   •   00:00
Predator şi alte animale

De Adrien Brody probabil că vă aduceţi aminte din foarte sensibilul film "Pianistul". Cum arta nu ţine de mâncare, ne reîntâlnim cu actorul american într-un film de acţiune din seria "Predator".

Mercenarul Royce conduce un grup de luptători de elită pe o altă planetă, devenind pradă pentru o rasă extraterestră cunoscută sub denumirea generică de predatori. Din echipa lui Royce fac parte foşti puşcăriaşi, componenţi ai unor plutoane de execuţie, criminali în serie căutaţi de FBI, traficanţi de droguri, yakuza sau soldaţi de commando, adică nişte predatori umani, care sunt vânaţi şi eliminaţi sistematic de o nouă generaţie de predatori extratereştri.

 Astfel, doctorul Edwin a fost în trecut un criminal în serie aflat pe lista celor mai căutaţi infractori a FBI-ului, mexicanul Cuchillo a făcut parte dintr-un cartel al drogurilor, Mombasa a fost comandantul unui pluton de execuţie în Sierra Leone, japonezul Hanzo a fost asasin yakuza, rusul Nikolai a fost soldat într-o trupă de commando, sud-americanca Isabelle a fost ţintaşa de elită în forţele speciale, Stans este un condamnat la închisoare periculos, iar Noland este un soldat nord-american care şi-a pierdut direcţia în viaţă.




NEÎNFRÂNT
Care credeţi că a fost primul lucru pe care l-a făcut Nelson Mandela după ce a devenit preşedinte al Africii de Sud? A îndepărtat orice urmă de răzbunare şi i-a iertat pe cei care l-au închis timp de 27 de ani pentru că a îndrăznit să lupte împotriva politicii de apartheid. A militat pentru unitate şi a găsit speranţa unde s-ar fi aşteptat cel mai puţin: pe terenul de rugby. Clint Eastwood rescrie povestea tulburătoare a unui om impresionant. Morgan Freeman, nominalizat la Premiile Oscar din 2010 pentru rolul lui Nelson Mandela, îi dă viaţă celebrului personaj.


BRAZIL
O viziune întunecată şi sarcastică a unui foarte posibil viitor al omenirii. Într-un viitor perfect al eficienţei utopice, în care domnesc tehnologia şi birocraţia în formele lor supreme, şi unde supravegherea monitorizată este omniprezentă şi acceptată, viaţa lui Sam Lowry ia o turnură bruscă sub influenţa unei serii întregi de evenimente. Prin natura serviciului, ajunge în casa unei persoane ucise de oamenii puterii şi  începe să aibă vise afrodiziace. Şi când o cunoaşte pe Jill, femeia visurilor sale, se lasă atras de ea într-un complot împotriva guvernului...

×
Subiecte în articol: film