x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Primele imagini cu actorul Ralph Finnes în rolul cardinalului Lomeli din pelicula "Conclav la Roma"

Primele imagini cu actorul Ralph Finnes în rolul cardinalului Lomeli din pelicula "Conclav la Roma"

de Giulia Anghel    |    17 Ian 2023   •   15:50
Primele imagini cu actorul Ralph Finnes în rolul cardinalului Lomeli din pelicula "Conclav la Roma"
Sursa foto: Hepta

Actorul britanic Ralph Fiennes interpretează rolul cardinalului Lomeli în pelicula "Conclav la Roma", a cărei acțiune se concentrază pe numirea unui nou Papă.

Filmul este o adaptare a romanului cu același nume al lui Robert Harris, care spune povestea imaginară, din culise, a ceea ce se întâmplă la Vatican după moartea Papei. Lomeli îi coordonează pe ceilalți cardinali care trebuie să decidă cine va fi noul șef al Bisericii Catolice, pe măsură ce secretele din jurul vechiului Papă ies la iveală. Și este treaba cardinalului Lomeli să descopere secretele înaintea celorlalți, scrie dailymail.

În scenele de la filmări apare actorul, în vârstă de 60 de ani, în veșminte de cardinal, în timp ce se plimbă prin Muzeul Etrusc din Villa Giulia. Se văd pereții mari și vechi ai muzeului, și echipele de filmare care se adună pe platou. În alte imagini apare cardinalul Lomeli în timp ce deschide o carte. 

Cardinalul Bellini este interpretat de Stanley Tucci, John Lithgow apare în rolul cardinalului Tremblay iar Isabella Rossellini în cel al surorii Agnes. 

Filmul este produs de House Productions și FilmNation Entertainment. Potrivit Hollywood Reporter, Peter Straughan a adaptat cartea lui Harris pentru ecranizare.

Noul rol interpretat de Ralph Fiennes vine după comedia neagră "The Menu", ce a stârnit entuziasmul gurmanzilor, fiind un film culinar, și care a avut premiera pe 18 noiembrie 2022. Acțiunea se desfășoară într-un restaurant elegant numit Hawthorne, unde clienții trebuie să plătească 1.250 de dolari pentru o masă și să ia o barcă pentru a ajunge la restaurant. În film, celebrul bucătar Julian Slowik, interpretat de Fiennes, a pregătit o cină fastuoasă pentru 12 invitați speciali.

Cu toate acestea, mesenii se trezesc în curând luptând pentru viața lor, când restaurantul de lux se transformă într-un coșmar, după ce se află că întreaga cină a fost doar un truc al sinistrului bucătar Slowik. Acesta vrea să se răzbune pe cei despre care crede că i-au făcut rău. Oaspeții încep în curând să fie uciși, unul câte unul, într-un lanț de evenimente groaznice dar hilare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×