x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film La 90 de ani, celebrul Roman Polanski va fi judecat anul viitor, în Los Angeles, pentru viol

La 90 de ani, celebrul Roman Polanski va fi judecat anul viitor, în Los Angeles, pentru viol

de Redacția Jurnalul    |    13 Mar 2024   •   10:45
La 90 de ani, celebrul Roman Polanski va fi judecat anul viitor, în Los Angeles, pentru viol
Sursa foto: Hepta

Roman Polanski va fi judecat anul viitor, în Los Angeles, în procesul civil pentru presupusul viol al unei adolescente în 1973. Cineastul este acuzat de viol, agresiune sexuală și provocarea unei grave suferințe emoționale.

Cineastul Roman Polanski va fi judecat în 2025 la Los Angeles într-un proces civil pentru că ar fi violat o adolescentă în 1973, notează The Guardian.

Avocata Gloria Allred, care a reprezentat victimele lui Jeffery Epstein și Bill Cosby, a confirmat că un judecător a stabilit procesul lui Polanski pentru august 2025.

Polanski, în vârstă de 90 de ani, a fugit din SUA de zeci de ani, pentru a evita pronunțarea unei sentințe după ce a recunoscut că a violat-o pe Samantha Geimer, în vârstă de 13 ani, în 1977.

Regizorul filmelor The Pianist și Rosemary's Baby s-a confruntat cu multiple acuzații de abuz sexual.

Procesul din Los Angeles are loc în timp ce Polanski este judecat în Franța pentru că ar fi defăimat o actriță britanică care a afirmat că a abuzat-o.

În acest caz, Polanski este acuzat de viol, agresiune sexuală și provocarea intenționată de stres emoțional grav pentru un presupus incident petrecut în 1973.

Allred a apărut alături de o femeie, prezentată ca Jane Doe, care l-a acuzat pe Polanski că a violat-o când era minoră, în 1973. Ea l-a întâlnit pe Polanski la o petrecere și, câteva luni mai târziu, acesta a invitat-o la cină, a declarat Allred. Acesta ar fi știut că era minoră, dar i-a oferit alcool pe tot parcursul serii și a dus-o la locuința sa din Los Angeles, unde a violat-o.

Doe, care a prezentat pentru prima dată acuzațiile împotriva lui Polanski în 2017, a intentat un proces anul trecut, în baza unei modificări a legii din California care acordă victimelor abuzurilor sexuale asupra copiilor mai mult timp pentru a intenta procese împotriva agresorilor lor.

Patru femei s-au prezentat între 2017 și 2019 acuzându-l pe Polanski că le-a abuzat în anii 1970 - trei dintre ele ar fi fost minore la acea vreme -, inclusiv artista Marianne Barnard, care a declarat că Polanski a agresat-o sexual când avea 10 ani. Charlotte Lewis, o actriță britanică, l-a acuzat în 2010 pe Polanski că a agresat-o sexual în 1983, când avea 16 ani.

Polanski a negat toate acuzațiile.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: roman polanski viol