Scurtmetrajul “Mezzo Piano!” în regia lui Eugen Dediu-Sandu, în competiția oficială a Chelsea Film Festival din New York
Scurmetrajul “Mezzo Piano!”, o producție a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC), în regia și pe un scenariu de Eugen Dediu-Sandu, va fi proiectat la New York, în 18 octombrie, în competiția oficială a Chelsea Film Festival. Regizorul, producătoarea Dumitrana Lupu și artistul grafic Cătălin Sîrbu vor dialoga cu publicul după proiecție.
Filmul, din distribuția căruia fac parte nume sonore precum Gabriel Spahiu și Dorina Lazăr, spune povestea unui fiu care se răfuiește postum cu memoria unei mame dominatoare, întorcându-se la o pasiune artistică pe care ea l-a silit să o abandoneze.
Absolvent de regie și student în anul II la master tot la UNATC, Eugen Dediu-Sandu a studiat în copilărie pianul timp de mai mulți ani, dar a decis să nu urmeze o carieră muzicală, ci una cinematografică. El este cel mai recent și singurul tânăr cineast român câștigător al EU Young Filmmakers Competition, categoria Digital, premiu însoțit de un program de mentorat care i-a permis să realizeze scurtmetrajul “New World Simphony”. Acesta, la fel ca multe dintre filmele sale, inclusiv “Mezzo Piano!”, pornește de la pasiunea pentru muzica clasică.
Bine cotat între festivalurile din America de Nord, Chelsea Film Festival a fost fondat, în anul 2013, de către franțuzoaicele Ingrid și Sonia Jean-Baptiste, propunându-și, încă de la început, să ofere o platformă importantă tinerilor regizori din toată lumea.

Ştiri din .ro
-
Mihai Voropchievici la Sinteza Zilei, despre însemnătatea zilei de 21, a anului '21, la ora 21:21:21, după ce pe internet a fost anunţat sfârşitul lumii antena3.ro
-
Viorică Dăncilă rupe tăcerea la Antena 3: "Paul Stănescu m-a trădat din prima clipă, Marcel Ciolacu a dirijat moţiunea de cenzură" antena3.ro
In memoriam Luminiţa Constantinescu, la TVR
Rocanotherworld Winter Edition – spiritul de festival se simte de acasă, timp de 5 zile

De Ziua Unirii Principatelor Române, Muzeul Municipiului București se vizitează gratuit
Victoria prozatorului realist asupra romancierului politic

Dirijorul Ion Marin este Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor al Republicii Franceze
Maestrul Horia Andreescu revine pe scena Filarmonicii Sibiu

Cum și de unde începe o colecție de artă

Aventuri subacvatice în premieră la Teatrul „Gong” din Sibiu

Creative Night Talks – ediția Cultura Națională va avea loc online, pe 21 ianuarie
Triplă premieră: Gabriel Bebeșelea, dirijor principal, și Daniel Ciobanu, artist în rezidență, inaugurează printr-un concert live excepțional noul pian al Filarmonicii „George Enescu”

Program special de Ziua Unirii Principatelor Române, la Casa Artelor "Dinu Lipatti"
Trei autoare pe care să le citești dacă vrei să descoperi romanele de dragoste
Prietenul… o carte despre iubirea cu un terorist
Bach, inteligență artificială și baroc SF în noul video semnat Daniel Dorobanțu
