x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Secretul orfanei

Secretul orfanei

de Sebastian S. Eduard    |    04 Oct 2009   •   00:00
Secretul orfanei

Un film bine făcut, regizat de Jaume Collet-Serra ("Casa de ceară"), interzis celor sub 18 ani, a avut premiera în acest week-end. Tragica pierdere a unei sarcini îi devastează pe soţii Kate (Vera Farmiga) şi John Coleman (Peter Sarsgaard), lăsând urme adânci atât asupra căsniciei lor, cât şi asupra psihicului fragil al lui Kate, chinuit de coşmaruri şi urmărit de demoni ai trecutului.



Încercând să menţină o doză de normalitate în viaţa lor, cei doi se hotărăsc să adopte un copil. La orfelinatul din localitate, John şi Kate se simt atraşi în mod inexplicabil de o fetiţă pe nume Esther (Isabelle Fuhrman)..., dar Esther nu este ceea ce pare a fi,  iar Kate, îngrijorată de siguranţa familiei sale, încearcă să-i determine pe John şi pe ceilalţi să investigheze dincolo de aparenţele dulci ale acestei fetiţe. Semnalele ei de alarmă nu sunt însă băgate în seamă decât când e prea târziu... pentru toată lumea.

Producătoarea Susan Downey notează: "Personajul lui Esther debutează într-o cheie care te convinge că ea este fetiţa dulce şi angelică, cu un trecut dureros, dar care abia aşteaptă să facă parte din noua sa familie. Apoi îţi dai seama că are o înclinaţie spre rău şi că are intenţii necurate. Iar apoi mergi mai adânc, ca să descoperi de ce are asemenea intenţii.

"Orfana" este un film regizat de Jaume Collet-Serra, după un scenariu de David Leslie Johnson şi o povestire de Alex Mace. Pe generic întâlnim numele unor actori ca: Vera Farmiga ("The Departed"), Peter Sarsgaard ("Flightplan") şi Isabelle Fuhrman.


5264-102966-amarcord.jpg

Nou pe DVD

Amarcord
O femeie în roşu atrage deopotrivă priviri încruntate cât şi admiraţie. Un vânzător de tutun stârneşte imaginaţia băieţilor tineri. Un unchi bătrân cu probleme psihice se refugiază într-un copac şi strigă "Vreau o femeie!". Toţi sunt prinşi într-o înlănţuire de moment şi întâmplări aduse la lumina de memorie... sub bagheta unui regizor celebru. "Amarcord" înseamnă "Îmi amintesc" şi reprezintă viziunea înfloritoare şi plină de umor a lui Fellini despre maturizare. Un film care a câştigat Oscarul la categoria "Cel Mai Bun Film Într-o Limbă Străină".

Hamlet

"Hamlet are acea putere, energie şi intensitate pe care filmul o poate exploata la maxim" spunea actorul şi regizorul laureat cu Oscar, Kenneth Branagh. Este prima ecranizare a celebrei opere shakespeariene care foloseşte textul original. Intensitatea şi puterea naraţiunii răzbat în fiecare scenă, iar jocul actoricesc este magistral. Fascinanta poveste despre crimă, corupţie şi răzbunare este regândită de regizor în lumea secolului al XIX-lea. Magia cuvintelor Marelui Will este transpusă într-un film revoluţionar, o dezlănţuire de fast, grandoare şi opulenţă.

×
Subiecte în articol: film