x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Șeful Disney le cere angajaților să se întoarcă la birou patru zile pe săptămână

Șeful Disney le cere angajaților să se întoarcă la birou patru zile pe săptămână

de Redacția Jurnalul    |    10 Ian 2023   •   09:00
Șeful Disney le cere angajaților să se întoarcă la birou patru zile pe săptămână

Șeful Disney a făcut apel la angajații care lucrează de acasă să înceapă să meargă la birou 4 zile pe săptămână, de la începutul lunii martie.

Directorul executiv Bob Iger a declarat că așa-numiților lucrători "hibrizi" li se va cere de acum înainte să trateze "zilele de luni până joi ca zile de lucru în prezență", relatează BBC.

În opinia acestuia, munca în prezență este esențială pentru "o afacere creativă ca a noastră".

Anunțul vine la două luni de la revenirea șocantă a lui Iger la Disney.

"Nimic nu poate înlocui abilitatea de a te conecta, de a observa și de a crea cu colegii care vine din faptul că ești fizic împreună, nici oportunitatea de a crește profesional învățând de la lideri și mentori”, a arătat Iger într-o notă adresată angajaților, văzută de BBC.

"Sunt convins că munca, împreună, în prezență, va fi benefică pentru creativitatea și cultura companiei, precum și pentru cariera angajaților noștri", a adăugat el.

La fel ca multe alte companii mari, Disney a permis angajaților să lucreze de acasă în timpul pandemiei pentru a ajuta la încetinirea răspândirii Covid-19.

De asemenea, la fel ca și alte mari firme, Disney a trecut acum la readucerea personalului în birourile sale.

În ultimele luni, companii precum Snap, Tesla și Uber au anunțat schimbări similare în politicile lor de lucru.

Din septembrie, angajații gigantului tehnologic Apple au fost obligați să lucreze timp de trei zile pe săptămână în birourile firmei.

În noiembrie, multimiliardarul Elon Musk a ordonat personalului Twitter să se întoarcă la birou pentru 40 de ore pe săptămână, punând capăt politicii permanente a companiei de "lucru de oriunde".

Decizia lui Musk, care a cumpărat platforma de socializare într-o tranzacție de 44 de miliarde de dolari (38,7 miliarde de lire sterline), ar fi determinat un număr mare de angajați să demisioneze după ce acesta le-a cerut să se angajeze pentru "ore lungi la intensitate mare" sau să plece.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Disney birou