x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film O vedetă din serialul The Crown a murit

O vedetă din serialul The Crown a murit

de Vali Deaconescu    |    27 Dec 2022   •   06:39
O vedetă din serialul The Crown a murit
Sursa foto: Twitter

Actorul Stephen Greif, cunoscut mai ales pentru rolurile sale din The Crown și drama cult SF Blake's 7, a murit la vârsta de 78 de ani, a confirmat luni agentul său.

Actorul a jucat rolul Președintelui Camerei, Sir Bernard Weatherill, în timpul sezonului patru al seriei Netflix The Crown în 2020, potrivit Daily Mail

Greif se bucurase anterior de un rol recurent ca răufăcător comandant spațial Travis în seria științifico-fantastică de la sfârșitul anilor șaptezeci Blake's 7, un personaj renumit pentru plasturele pe ochi și brațul protetic. 

Confirmând moartea sa într-o declarație de Boxing Day, reprezentanții săi de la Michelle Braidman Associates au scris: „Cu mare tristețe anunțăm moartea minunatului nostru client Stephen Greif”. 

Născut în Sawbridgeworth, Hertfordshire, Greif a urmat și a absolvit Academia Regală de Artă Dramatică și a devenit membru al Companiei Naționale de Teatru la Old Vic și Southbank.

După ce a jucat în numeroase producții de scenă de-a lungul anilor 1960 și începutul anilor ’70, el a făcut tranziția către ecrane – obținând rolul comandantului spațial Travis în Blake's 7.

Spectacolul a avut loc între 1978 și 1981, Greif jucând alături de Gareth Thomas, Paul Darrow, Michael Keating și Sally Knyvette.

El a jucat, de asemenea, pe Signor Donato în Casanova și pe Comandantul John Shepherd în Shoot On Sight, înainte de a obține unul dintre ultimele sale roluri de Președinte al Camerei Sir Bernard Weatherill în seria a patra din The Crown în 2020.

×
Subiecte în articol: Stephen Greif the crown