x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Remușcările lui Steven Spielberg. Își mărturisește regretul pentru rechinii persecutați după „Jaws”

Remușcările lui Steven Spielberg. Își mărturisește regretul pentru rechinii persecutați după „Jaws”

de Redacția Jurnalul    |    18 Dec 2022   •   22:00
Remușcările lui Steven Spielberg. Își mărturisește regretul pentru rechinii persecutați după „Jaws”

Steven Spielberg își mărturisește regretul pentru rechinii persecutați după „Jaws” („Fălci"). Regizorul filmului se teme că filmul a alimentat "freneziile alimentare și pescarii sportivi nebuni" împotriva rechinilor.

Aflat în plin proces de promovare a celui mai recent lungmetraj al său, „The Fabelman”, care îi urmărește copilăria și apropierea de cinematografie, Steven Spielberg a făcut o mărturisire uluitoare la BBC. Cineastul "regretă cu adevărat" că rechinii au fost "decimați" după succesul filmului său „Jaws”, lansat în 1975.

Filmul spune povestea unui rechin alb care atacă turiștii dintr-o stațiune balneară de pe coasta de est a SUA. Șeful poliției locale pornește în căutarea animalului cu ajutorul unui biolog marin și al unui vânător de rechini, transmite AFP.

Întrebat cum s-ar simți pe o insulă pustie înconjurat de rechini, Steven Spielberg a răspuns: "Este unul dintre lucrurile de care mă tem dintotdeauna. Nu de a fi mâncat de un rechin, ci de faptul că rechinii îmi poartă pică pentru frenezia nebună care a avut loc după 1975."

Potrivit unui studiu publicat anul trecut în revista Nature, populația globală de rechini a scăzut cu 71% din anii 1970, din cauza pescuitului excesiv. Între timp, Shark Conservation Fund afirmă că 36% din cele 1.250 de specii de rechini înregistrate în lume sunt în prezent amenințate cu dispariția. Cercetătorii au arătat cu degetul spre „Jaws”, care a avut un succes uriaș și a terorizat generații de înotători.

Intervievat în cadrul emisiunii radiofonice Desert Island Discs, în care invitații spun ce muzică, ce carte și ce obiect de lux ar lua pe o insulă pustie, Steven Spielberg a răspuns că ar lua cu el aparatul de fotografiat și un exemplar al cărții sale preferate, „The Grapes of Wrath” de John Steinbeck.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: steven spielberg Jaws