x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film VIDEO - Superproducţia "Wonder Woman", interzisă în Liban din cauza actriței din rolul principal

VIDEO - Superproducţia "Wonder Woman", interzisă în Liban din cauza actriței din rolul principal

01 Iun 2017   •   14:46
VIDEO - Superproducţia "Wonder Woman", interzisă în Liban din cauza actriței din rolul principal

Autorităţile din Liban au interzis miercuri seara difuzarea publică a superproducţiei americane "Wonder Woman", din cauză că actriţa distribuită în rolul principal, Gal Gadot, este israeliancă, relatează joi DPA. 

O campanie anti-Israel desfăşurată recent în Liban a salutat decizia Ministerului de Interne de a interzice filmul în cinematografele din această ţară. 

"Felicitări Libanului, Palestinei. Felicitări pentru rezistenţă", a scris Samah Idriss, fondatoare a Campaniei de boicotare a susţinătorilor Israelului în Liban, pe pagina sa de Facebook. 

Gadot, care a câştigat titlul de Miss Israel în 2004 înainte de a începe să joace în filme, a efectuat doi ani de serviciu militar obligatoriu în armata israeliană. 

Marţi, Ministerul Economiei şi Comerţului a anunţat că întocmeşte o cerere oficială către Directoratul general de securitate, o agenţie de informaţii, pentru a interzice difuzarea publică a filmului, care iniţial urma să fie lansat miercuri în cinematografele libaneze. 

Libanul este oficial în stare de război cu Israelul şi a boicotat produsele israeliene timp de decenii. De asemenea, libanezii nu pot călători în Israel şi nu pot avea contacte cu cetăţenii israelieni.AGERPRES

Filmul va avea premiera în România vineri, 2 iunie 2017.

×