x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Tarantino este impresionat de filmele prezente în festivalul de la Veneţia

Tarantino este impresionat de filmele prezente în festivalul de la Veneţia

02 Sep 2010   •   00:00

Quentin Tarantino s-a declarat impresionat de filmele intrate în concurs la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Veneţia, caracterizându-le drept "dintre cele mai îndrăzneţe, sălbatice şi eclectice" pelicule pe care le-a întâlnit vreodată, informează Associated Press, citată de Agerpres.



Quentin Tarantino conduce juriul festivalului care va evalua 22 de filme provenite din 11 ţări, la care se adaugă un film surpriză ceva fi anunţat abia săptămâna viitoare.

Regizor al unor pelicule precum "Inglourious Basterds", "Kill Bill" sau "Pulp Fiction", nu se află la prima participare în juriul unui festival de film. De altfel el mărturiseşte că una dintre modalităţile cu care îşi umple timpul liber este să aleagă 15 DVD-uri, să le urmărească pe rând şi apoi să decidă care a fost cel mai bun - un fel de Tarantino Fest neoficial.

El a povestit că la un moment dat s-a întâlnit cu regizorul german Tom Tykwer şi i-a spus: "Mi-am organizat singur un mic festival de film şi tu ai câştigat. Filmul "Perfume" a câştigat!".

Tom Tykwer este prezent şi el la Veneţia cu filmul "Drei" (Trei), peliculă înscrisă în cursa pentru Leul de Aur.

Festivalul de Film de la Veneţia se deschide miercuri cu filmul lui Darren Aronofsky, "Black Swan" şi se va închide săptămâna viitoare cu adaptarea lui Julie
Taymor după Shakespeare, "The Tempest" (Furtuna).

Premiul Leul de Aur va fi oferit la 11 septembrie.

×
Subiecte în articol: film