x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film The Beatles: Patru filme, o poveste "cea mai celebră trupă din toate timpurile"

The Beatles: Patru filme, o poveste "cea mai celebră trupă din toate timpurile"

de Redacția Jurnalul    |    21 Feb 2024   •   18:15
The Beatles: Patru filme, o poveste "cea mai celebră trupă din toate timpurile"
Sursa foto: Hepta

Sir Paul McCartney, Sir Ringo Starr și familiile lui John Lennon și George Harrison au acordat drepturi complete asupra poveștii de viață și a muzicii formației Beatles pentru un scenariu de film.

Este prima oară când membrii formației Beatles au acordat drepturile pentru realizarea unui proiect despre viața și muziica lor.

Cle patru lungmetraje cinematografice se vor intersecta pentru a spune "povestea uimitoare a celei mai mari trupe din istorie".

Regizorul britanic Sam Mendes, cunoscut pentru American Beauty, premiat cu Oscar, precum și pentru 1917 sau Skyfall cu James Bond, a conceput această idee "îndrăzneață" și va regiza toate cele patru filme.  

"Sunt onorat să spun povestea celei mai mari trupe rock din toate timpurile și încântat să provoc noțiunea de ceea ce constituie o excursie la film", a declarat Mendes.

El va produce filmele alături de partenerul său de la Neal Street Productions, Dame Pippa Harris și Julie Pastor, de la Neal Street.
 
Filmările vor fi finanțate și distribuite la nivel mondial de Sony Pictures și vor fi lansate în cinematografe în 2027. Sony a precizat că informațiile despre datarea lansărilor, care vor fi anunțate mai aproape de momentul respectiv, vor fi "inovatoare și revoluționare".

"Intenționăm ca aceasta să fie o experiență cinematografică unică, emoționantă și epică: patru filme spuse din patru perspective diferite, care relatează o singură poveste despre cea mai celebră trupă din toate timpurile. A avea binecuvântarea The Beatles și Apple Corps pentru a face acest lucru este un privilegiu imens", a declarat Dame Pippa.

Tom Rothman, președinte și director executiv al Sony Pictures Entertainment's Motion Picture Group, a adăugat: "Știu că vorbesc în numele directorului nostru executiv Tony Vinciquerra, care a avut un rol esențial în realizarea acestui lucru, și al fiecărui coleg din Sony Pictures Motion Picture Group din întreaga lume, când spun: 'Da, da, da! ' ".

"Evenimentele cinematografice de astăzi trebuie să fie seismice din punct de vedere cultural. Ideea îndrăzneață și de mare anvergură a lui Sam este asta, și încă ceva. Împerecherea echipei sale regizorale de primă mână, cu muzica și poveștile a patru tineri care au schimbat lumea, va zgudui publicul", a explicat Rothman.

"Suntem profund recunoscători tuturor părților și așteptăm cu nerăbdare să încălcăm noi înșine câteva reguli cu viziunea artistică unică a lui Sam", concluzionează Tom Rothman, conform SkyNews., citat de dcnews.ro.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: beatles filme