x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Top 20 filme Marvel

Top 20 filme Marvel

27 Noi 2018   •   22:45
Top 20 filme Marvel

În urma morții lui Stan Lee – titanul benzilor desenate și un creator prolific – The Guardian alcătuiește o listă a celor mai bune filme Marvel.

20. Ghost Rider (2007)

Nicio listă de filme Marvel – sau orice filme – nu poate fi fără Nicholas Cage. Aici îl joacă pe terifiantul Ghost Rider. Ziua e cascador și motociclist pe nume Johnny Blaze. Noaptea e un schelet cuprins de flăcări forțat de diavol să colecteze sufletele păcătoșilor.

19. Ant-Man (2015)

Este ceva amuzant, spus de prea puține ori și autoironic în puterile lui Ant-Man. Este vorba despre abilitatea de a se face foarte mic. Paul Rudd este actorul perfect din acest minunat film Marvel, scris de Edgar Wright și Joe Cornish. Precum multe filme Marvel cu o latură haioasă, a crescut cu timpul.

18. Spider-man: Homecoming (2017)

Tobey Maguire și Andrew Garfield aveau aproape 30 de ani când l-au jucat pe Peter Parker, dar Tom Holland avea doar 21 de ani când l-a debudat pe Spidey în Civil War. Rezultatul este că a devenit un licean credibil care-l are ca mentor pe Tony Stark. Holland a fost foarte bun în acest rol de atunci, înțelegând instant limba pe care o vorbesc cei din Marvel.

17. X-Men: Days of Future Past (2014)

Călătoria în timp a fost un factor complicat în acest film – poate prea mult – dar măcar ni l-a adus pe Quicksilver al lui Evan Peters. Adolescentul super rapid a jucat în scena glorioasă în care culege gloanțe care se îndreptau spre Magneto și profesorul Xavier.

16. Spider-Man (2002)

Sam Raimi a dat lovitura cu acest film, primul din trioul original, și a făcut o întreagă generație să-l iubească pe Spider-Man. El era câștigătorul, dar și pierzătorul în același timp. Filmat înainte de 11 septembrie, dar scos mai apoi, regizorul a trebuit să șteargă o scenă cu un elicopter prins în pânza lui Spidey dintre World Trade Center.

15. Iron Man (2008)

Recrutarea lui Robert Downey Jr. drept pilonul principal al Marvel Cinematic Universe a fost foarte importantă. Repeziciunea și frumusețea lui, asezonate cu cinismul, au permis filmului să dea un ton diferit față de celelalte pelicule cu supereroi. Primul Iron Man a fost regizat de John Favreau și este fundația universului cinematografic Marvel.

14. Thor (2011)

Grandoarea și cultura, senzația de putere cosmică aproape shakespeariană oferite de Kenneth Branagh alcătuiesc o dramă foarte pe plac. Este vorba despre marea zeitate Thor (Chris Hemsworth). El are probleme cu tatăl său, Odin, jucat de Anthony Hopkins. Tom Hiddleston îl joacă pe fratele său diabolic și cu intenții malefice, Loki. Asgard, Jotunheim și Pământul sunt create cu succes.

13. Doctor Strange (2016)

Doctor Strange este pe față erou din MCU. Benedict Cumberbatch și-a cimentat statutul de superstar în rolul lui Dr. Stephen Strange, bogatul și temperamentarul neurochirurg care este rănit într-un accident de mașină, dar apoi trece la un alt nivel de măestrie psiho-kinetică datorită lui Ancient One. Momentele în care peisajele se îndoaie la propriu sunt mai ușor construite decât în Inception.

12. Logan (2017)

Un film pesimist din partea Marvel. Superputerile sunt un lucru, dar nimeni nu a spus că eroii sunt imortali. Așadat, ce se întâmplă când supereroii îmbătrânesc? Filmul se duce spre răspuns cu această poveste a lui Logan.

11. Avengers: Infinity War (2018)

În marea biblie Marvel, acest film este aproape de Apocalipsa. Este momentul când franciza ne arată realitatea sfâșietoare a sfârșitului – acea cortină la care nu ne gândim în spatele căreia binele și răul se bat. Tonul este redat în mod expert: un moment este tragic, următorul amuzant, iar celălalt pur și simplu entuziasmant.

10. Deadpool (2016)

Umorul Marvel este cel mai clar în acest film despre mercenarul asasin mutant care a apărut prima dată pe marele ecran în Wolverine din 2009. Este foarte macabru și foarte, foarte amuzant. Ryan Reynold este din nou Deadpool, oaia neagră a familiei X-man.

9. Ant-Man and the Wasp (2018)

Cei mai mari dușmani ai picnicurilor se unesc în acest film amuzant și carismatic. Paul Rudd este perfect în rolul lui Ant-Man, iar Evangeline Lilly este o formidabilă Wasp.

8. X-Men (2000)

Acesta este primul din multele filme X-Men. Acest fim ni i-a anus pe Patrick Stewart și pe Ian McKellen în rolurile Profesorului X, respectiv Magneto.

7. Iron Man 3 (2013)

Nu toată lumea este de acord, dar cel mai bun film Iron Man este al treilea. Downey Jr. este în formă bună, iar în vremurile în care trebuie să-l tolerăm pe Elon Musk, personajul lui Stark este carismatic de la sine.

6. Marvel Avengers Assemble (2012)

Poate că acesta este filmul esenței MCU, care a oferit audiențelor ideea de a amesteca viețile supereroilor și a-i pune să lucreze împreună pentru binele omenirii. Acest film i-a pus în aceeași echipă pe Iron Man, Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye și Black Widow. Ei îl înfruntă pe Loki, maleficul frate al lui Thor. Johansson este superbă drept Black Widow.

5. Guardians of the Galaxy

Regizorul James Gunn a dat-o cu bâta în baltă din cauza tweet-urilor, dar nu a sfârșit admirația fanilor pentru acest film. Din nou, comedia este foarte importantă. Chris Pratt îl joacă pe Peter Quill, plimbărețul intergalactic care ascultă melodii retro pe vechiul său Sony Walkman. Echipa se formează din Groot, creatura copac, Drax, cel mare, ratonul Rocket și extraterestrul verde numit Gamora.

4. Spider-Man 2 (2004)

Al doilea film al lui Sam Raimi este cel mai bun din prima trilogie, sau poate cel mai bun film Marvel. Este, fără dar și poate, cel mai serios, are o temă melancolică în care Spider-Man își ridică întebări filosofice. Doctor Octupus încă este cel mai bun răufăcător Marvel.

3. Blade II (2002)

Al doilea film Blade a fost regizat de Guillermo del Toro cu o enegie demonică. Povestea îl adice din nou în scenă pe carismaticul Wesley Snipes. Este un film în care goticul și artele marțiale nu lispesc din scenele de luptă. Nu e un film tipic cu supereroi, dar e unul foarte bun.

2. Black Panther (2018)

Acest film superb este îngrozitor de entuziasmant. Black Panther este unul dintre cei mai buni supereroi ai Marvel, iar filmul lui Ryan Coogler a arătat că actorii de culoare a fost un semn de diversitate, dar și o lovitură dată – încasări colosale.

1. Thor: Ragnarok (2017)

Cumva, planetele Marvel s-au aliniat mai bine, mai sublim, iar acest film este dovada. Este inteligent, ireproșabil din punct de vedere vizual și poate cel mai important, amuzant. E amuzant numai cum filmele Marvel pot fi, demonstrând că hilaritatea nu trebuie exagerată, dar poate face parte din întregul film.

×
Subiecte în articol: marvel thor iron man spiderman