x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Vin Supereroii!

Vin Supereroii!

de Sebastian S. Eduard    |    05 Iul 2012   •   18:20
Vin Supereroii!

Care-i mai tare? Spider-Man sau Batman? Vom gasi raspuns la una dintre intrebarile copilariei in aceasta luna sau in lunile care vor urma, pentru ca doua filme cu supereroi – "Spider-Man" si "Batman" – au premiera in luna lui Cuptor. Si nici macar nu este o potriveala romaneasca: pur si simplu si la Hollywood tot acum au loc premierele!

Anul 2012 marcheaza sarbatorirea a 50 de ani de la prima aparitie a personajului Spiderman in paginile benzilor desenate publicate de Marvel Comics. Clumbia Pictures sarbatoreste cu un nou film din serie: "The Amazing Spider-Man/Uimitorul Om Paianjen". De data aceasta, actorul care il interpreteaza pe eroul principal a fost schimbat, Tobey Maguire este inlocuit de Andrew Garfield. Daca numele va era oarecum cunoscut si nu stiti de unde sa-l luati, va spunem noi – ultima oara Garfield a jucat in "Reteaua de socializare" si a fost distins cu Premiul BAFTA si cu o nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar.

De la capat
Dar ce se intampla in film? Pur si simplu povestea incepe de la capat... Peter Parker (Andrew Garfield) este un licean retras, abandonat de parinti in copilarie si lasat in grija unchiului Ben (interpretat de Martin Sheen) si a matusii May. Ca multi alti tineri de varsta sa, Peter este in cautarea propriei identitati. In acelasi timp traieste prima sa dragoste si se vede implicat intr-o relatie care se dovedeste a fi plina de secrete. Descoperind o servieta misterioasa care apartinuse tatalui sau, Peter se hotaraste sa porneasca pe urmele parintilor sai, pentru a intelege motivele care i-au facut sa-l paraseasca. Cercetarile sale il duc la fostul coleg si partener de proiect al tatalui sau, Curt Connors. Aici trebuie sa infrunte alter-ego-ul doctorului Connors, un personaj malefic numit Soparla. Astfel, Peter e nevoit sa ia niste decizii care-i vor schimba total viata. Puterile sale speciale vor face din el un erou, Spider-Man.

Superdistributie
Pe de alta parte, "Dark Knight Rises/Cavalerul Negru: Legenda Renaste" continua actiunea ultimului film din serie ("Cavalerul negru", 2008) si readuce pe marile ecrane actorii de acum patru ani: Christian Bale, Gary Oldman, Morgan Freeman, Michael Caine, la care se adauga noi personaje interpretate de Liam Neeson, Anne Hathaway sau Marion Cotillard. Intr-adevar o distributie de exceptie.

Cand ofiterul de politie Gordon da de un complot al carui scop este acela de a distruge orasul prin miscari initiate chiar in inima acestuia, Bruce Wayne revine in actiune drept Batman. In asteptarea lui se afla Selina Kyle si Bane, un adversar letal a carui misiune este de a distruge numele si mostenirea lui Batman.

Care pe care
Batalia in box-office se dovedeste apriga. Pana acum "Cavalerul negru" e in top, aflandu-se pe locul 12 in topul mondial al filmelor, cu incasari de peste 1 miliard de dolari. "Concurenta" insa tine aproape: In 2007, "Spider-Man 3" a facut incasari de peste 885 milioane de dolari (locul 23 in top), iar "Spider-Man" a facut circa 806 milioane.

Premiere:
● Uimitorul Om Paianjen – 13 iulie
● Cavalerul Negru – 27 iulie

×