Jack Kevorkian este patologist, cântă şi compune jazz şi mai şi pictează din când în când, însă a devenit cunoscut lumii întregi drept "Doctorul Moarte" din momentul în care s-a hotărât să-i ajute pe bolnavii în fază terminală să-şi pună capăt zilelor. Kevorkian şi-a sacrificat libertatea pe altarul crezurilor sale: "Pacientul decide când e mai bine să moară" sau "Moartea nu este o crimă", deşi eutanasia şi sinuciderea asistată erau considerate delicte în faţa curţilor de justiţie din Statele Unite ale Americii.
Astfel, după ce a reuşit să fenteze legea de câteva ori, după ce a făcut greva foamei în închisoare şi după ce s-a apărat singur în instanţă, Jack Kevorkian a fost condamnat în 1999 să execute o pedeapsă între 10 şi 25 de ani sub acuzaţiile de crimă de gradul I şi crimă de gradul II.
În 2007 a fost eliberat pentru bună purtare, iar în 2010 l-a ascultat pe Al Pacino, care tocmai primise premiul Emmy pentru interpretare, mulţumindu-i pentru discuţiile pe care le-au purtat şi care l-au ajutat să-şi intre în rol. Tratând o temă atât de delicată şi aducând în prim-plan un personaj controversat precum Kevorkian, "You don't know Jack" a fost un pariu al HBO-ului cu regizorul Barry Levinson (laureat al unui Oscar pentru regie în 1988 cu "Rain Man") şi se pare că ambele părţi au câştigat. Pentru un film de televiziune, "You don't know Jack" a avut parte de o critică excelentă în publicaţii de prestigiu ca Variety, The New York Times sau Time, şi are meritul de a-l fi lăsat pe Pacino să joace cu adevărat, pentru prima oară de la "88 Minutes" încoace.
Sigur că John Goodman şi Susan Sarandon trebuie menţionaţi pentru interpretările lor, dar Pacino a revenit aşa cum îl ştiam din "Dog Day Afternoon", "The Godfather", "Carlito's Way", "The Merchant of Venice" sau miniseria HBO care i-a adus primul premiu Emmy în 2004, "Angels in America", şi merită toată atenţia. Actorul, care nu e greu de imaginat că poate impresiona publicul spectator doar citind din cartea de telefon, intră fără probleme în pielea lui Kevorkian (ajutat într-adevăr şi de machiaj), imitându-i vocea şi mişcările, dar ce e cel mai important, ştiind exact ce tuşe să dea personajului pentru a-l prezenta cât mai uman.
"You don't know Jack" trebuie văzut pentru povestea extraordinară, scrisă şi regizată cu toată sensibilitatea pe care o cerea, departe însă de a fi siropoasă, pentru personalitatea fascinantă a doctorului Jack Kevorkian şi pentru că Al Pacino... este de-a dreptul minunat. Veţi fi şocaţi, puşi în situaţia de a alege, veţi înţelege sau veţi fi tentaţi să judecaţi, dar nu veţi rămâne imuni. Nu e rău să încercaţi să-l cunoaşteţi pe Jack.