x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură 20 de galerii de artă reunite în același loc

20 de galerii de artă reunite în același loc

de Cornel Tăbăcaru     |    28 Apr 2023   •   06:20
20 de galerii de artă reunite în același loc

Dragii mei cu Jurnalul sub braț, promisiunea este promisiune. Marți, 25 aprilie, au pornit motoarele Târgului de Artă Contemporană în grădina Hotelului Caro, unde se organizează RAD Art Fair, au apărut mai multe sculpturi mari, a fost ținută o conferință de presă, iar ministrul Culturii, excelența sa domnul Lucian Romașcanu, a adresat participanților și invitaților un cuvânt de bun sosit. 

Este pentru prima dată când în România este organizat un târg de artă contemporană de o asemenea anvergură, de asemenea, este pentru prima dată în România când un târg de artă contemporană reunește 20 de galerii în același loc, este pentru prima dată în România când vizitatorii au ocazia să vadă cele mai bune lucrări, iar organizatorii oferă publicului posibilitatea să împletirii plăcutului cu utilul. 

Interesul s-a văzut încă de astăzi, cu toate că mai sunt 9 zile până la deschiderea oficială a târgului, pe 4 mai. Lume, mai ales tineri și foarte mulți potențiali investitori în artă, lucru foarte important în economia târgului. Au sosit și primii invitați din afara țării. Sunt așteptați și mulți alții până pe 4 mai. De regulă această categorie de vizitatori este formată din foarte buni cunoscători ai artei contemporane, care „bat”  târgurile de gen din Europa și din lume pentru a cumpăra. Faptul că astfel de investitori în artă vin și în România la acest târg este o mare nota bene a manifestării noastre. 

Iată că Bucureștiul a apărut, pentru prima dată, pe harta marilor târguri de artă contemporană, în rând cu Parisul, New York-ul și multe alte capitale ale lumii și artei. Merită un „Hai, România!”, „Hai, București!”. Bravo artiștilor și galeriștilor români care au organizat acest târg. Da, începând de azi, cuvântul de ordine este „Interes". Lume interesată, cultivată, cu știință în ale artei și, mai ales, pragmatică. Da, iar asta se întâmplă pentru prima dată în România. Vă promit o relatare în detaliu din zilele de târg și vă voi lua cu mine pentru a vedea și ști totul despre zilele de 4-7 mai de la Hotel Caro din București, Str. Barbu Văcărescu 164A. 

Până atunci, sănătate, pace, siguranță și o rugă către Domnul Nostru! 

Doamne Ajută! 

Târgul va găzdui 60 de artişti, dintre care 45 sunt români, şi peste 200 de piese de artă

Toate piesele care vor fi expuse în cadrul târgului de artă contemporană vor putea fi achiziţionate de către vizitatori.

 „Vrem să oferim publicului un eveniment mai mult decât un târg, să oferim o experiență de un weekend întreg, cu activități diverse și fun pe toată durata evenimentului. În mediul internațional se desfășoară la fel, am creat o tabără de artă, o experiență în sine”, Catinca Tăbă­ca­ru, director artistic al târgului

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: galerii arta sculpturi hotel caro