x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură George Ivaşcu: În Teatrul Metropolis nu se poate juca nimic, pentru că este subfinanţat

George Ivaşcu: În Teatrul Metropolis nu se poate juca nimic, pentru că este subfinanţat

14 Apr 2022   •   17:30
George Ivaşcu: În Teatrul Metropolis nu se poate juca nimic, pentru că este subfinanţat

Actorul George Ivaşcu a declarat joi că în Teatrul Metropolis nu se poate juca, deocamdată, nimic, "pentru că este subfinanţat la capitolul de unde se plătesc artiştii".

"Din păcate, în acest teatru nu se poate juca, deocamdată, nimic. Asta se întâmplă pentru că este subfinanţat la capitolul de unde se plătesc artiştii. Foarte mulţi pot mărturisi că de şase luni nu şi-au primit onorariile şi asta pentru că a fost alocat un buget care era de opt milioane şi ceva şi nu s-au alocat decât şapte milioane, cu toate că hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, care este legiuitorul, a votat această sumă pentru anul trecut. Primăria Generală, din diverse motive, nu ne-a dat de fiecare dată sumele solicitate", a declarat managerul instituţiei, George Ivaşcu, la o conferinţă de presă.

Managerul a precizat că are demisia scrisă, dar nu vrea să plece fără să ştie ce se va întâmpla mai departe cu teatrul.

"Această hârtie este demisia mea, pe care vreau să ştiţi că este pregătită de mult. (...) Dacă omul care a construit un teatru a devenit motivul pentru care este suprimat, mă retrag fără niciun fel de regret, numai că acest teatru reprezintă munca mea de 15 ani. L-am construit în 2007 dintr-o ruină, în pereţii ăştia se află munca mea de 15 ani, aşa că n-am de gând să plec fără să ştiu ce se va întâmpla mai departe. Eu l-am construit, domnule primar general, dumneavoastră l-aţi închis în ultimii doi ani prin nefinanţare, neplătind artiştii", a afirmat managerul Teatrul Metropolis.

×
Subiecte în articol: george ivaşcu