x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Festivalul Hanami, în Grădina japoneză

Festivalul Hanami, în Grădina japoneză

de Magdalena Popa Buluc    |    11 Apr 2024   •   19:00
Festivalul Hanami, în Grădina japoneză
Sursa foto: Victor Stroe

Ambasada Japoniei în România şi Primăria Municipiului Bucureşti vă invită sâmbătă, 13 aprilie 2024, între orele 12.00-14.00 la Hanami - sărbătoarea primăverii care va avea loc în Grădina japoneză din Parcul Regele Mihai I (București, Șoseaua Pavel D. Kiseleff - intrarea dinspre Arcul de Triumf)

Hanami este un obicei străvechi japonez care celebrează înflorirea cireșilor și reprezintă un moment de bucurie și contemplare în cultura japoneză. În această perioadă, japonezii se adună în parcuri și grădini pentru a admira frumusețea și delicatețea petalelor de cireș.

Dacă sunteți în București și doriți să petreceți câteva ore într-un cadru japonez fermecător, vă invităm să veniți alături de noi în cea de-a cincea ediție a festivalului Hanami, în Grădina Japoneză din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău).

Vă așteptăm cu numeroase ateliere, precum: origami, caligrafie, jocuri tradiționale japoneze. Atmosfera de festival va fi susținută de sunetul "Wadaiko" (tobe japoneze), precum și de dansuri tradiționale. Cei pasionați de artele marțiale japoneze au posibilitatea de a urmări demonstrații de  karate, kendo sau kyudo (tir cu arcul).Doritorii vor avea ocazia sa probeze yukata sau kimono și să își facă poze printre cireșii în floare. Programul evenimentului include și demonstrație de ceremonia ceaiului, dar și degustare de "Sake", o băutură tradiționala japoneză preparată din orez.

Vă așteptăm în număr cât mai mare!

Cum arată Grădina japoneză din Parcul Regele Mihai I (București, Șoseaua Pavel D. Kiseleff - intrarea dinspre Arcul de Triumf)

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Foto Victor Stroe - Jurnalul

 

×