x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Heavy Trooper Metal - O poveste care dureaza

Heavy Trooper Metal - O poveste care dureaza

de Alex Revenco    |    29 Oct 2006   •   00:00
Heavy Trooper Metal - O poveste care dureaza

Saptamana viitoare, Coiot, Balaurul, Popa, Oscar si John fac chef si au de ce: scot pe piata un nou CD.

Saptamana viitoare, Coiot, Balaurul, Popa, Oscar si John fac chef si au de ce: scot pe piata un nou CD.

Vinerea viitoare cei care iubesc "metalele grele" se strang la Preoteasa, iar motivul e oferit de grupul Trooper care va da o cantare in cinstea celui de-al treilea long play din cariera (si a cincea aparitie discografica). Pentru concertul de lansare, Trooper ofera conditii speciale si la indemana tuturor fanilor, oricat de "stramtorati" ar fi acestia.

PROMOTIE. Astfel, un bilet de intrare plus noul CD costa 20 RON, iar doua bilete plus un CD - 30 RON. Incepand de astazi "pachetele" se gasesc in Club Utopia si in ziua concertului vor fi la intrarea din "Old School". Cei care nu sunt din Bucuresti pot face rezervari la contact@metalhead.ro. Povestea Trooper a inceput in octombrie 1995, cand "actualii" Coiot, Balaurul si Oscar, inspirati de Iron Maiden si Judas Priest, hotarasc sa-si faca o formatie. Pana la titulatura actuala s-au numit Megarock si White Wolf, au muncit mult si in 2002 au biruit: discul "I" e desemnat "Albumul anului", iar ei "Cea mai buna trupa metal a anului".

Noul CD - 15 piese si un intro

Inregistrarile pentru "Electric" au avut loc in perioada iulie-august 2006, in studiourile "Vita de Vie" si "Trooper", iar mixajul si masterizarea au fost facute de Sorin "Pepino" Vasile (Parlament) la Sonar Studio. Discul contine 15 piese plus un intro, dureaza 80 de minute si, dupa cum spune Oscar, "propune o noua abordare a genului cu care formatia s-a consacrat pe piata muzicala romaneasca, atat in ceea ce priveste muzica, dar si in ceea ce priveste versurile, mixajul, masterizarea etc.". Pe langa cei cinci "trooperi", la reusita discului au mai pus umarul: Codrut Bendovski (Terminal White), Cezar Popescu (Vita de vie), 6 fingers (Magica), Laur Radulescu & Octav Parcioiu (Chrom-Dioxid). Accesand rubrica Muzica de pe www.jurnalul.ro, puteti asculta o piesa de pe acest album.

×
Subiecte în articol: cultura