x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Hedwig and the Angry Inch – spectacol Teatrul Stela Popescu – ajunge la FITS – Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, pe 27 iunie

Hedwig and the Angry Inch – spectacol Teatrul Stela Popescu – ajunge la FITS – Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, pe 27 iunie

de Magdalena Popa Buluc    |    22 Iun 2024   •   23:00
Hedwig and the Angry Inch – spectacol Teatrul Stela Popescu – ajunge la FITS – Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, pe 27 iunie

Hedwig and the Angry Inch, aflat în atenţia tuturor la un an după premieră după câştigarea premiului UNITER pentru cel mai bun actor în rol principal de către Tudor Cucu-Dumitrescu, este spectacol invitat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Sibiu, ediția XXXI.

      

Spectacolul Teatrului Stela Popescu Hedwig and the Angry Inch de John Cameron Mitchell și Stephen Trask în regia, costumele și coregrafia lui Răzvan Mazilu şi decorul Adrianei Grand, Teatrul Stela Popescu va fi prezentat în ambele distribuţii în cadrul FITS, joi, 27 iunie, ora 17:00, Fabrica de Cultură, Sala Eugenio Barba cu Lucian Ionescu şi Crina Matei în rolurile principale şi joi, 27 iunie, ora 22, Fabrica de Cultură, Sala Eugenio Barba cu Tudor Cucu-Dumitrescu  şi  Ana-Maria Ivan în rolurile principale.

Musicalul "Hedwig and the Angry Inch" de John Cameron Mitchell, muzica și versurile de  Stephen Trask a avut un impact extraordinar la public încă de la prima sa punere în scenă pe off-Broadway, din anul 1998. Câștigător al prestigioaselor Tony Award, Obie Award, Outer Critics Circle Award, spectacolul a fost aclamat în sute de producții pe scene de pe întreg mapamondul. Piesa a fost ecranizată în anul 2001, pelicula primind premiul pentru cel mai bun regizor la Sundance Film Festival și o nominalizare la Globul de Aur.            "Hedwig and the Angry Inch" spune povestea unei existențe contorsionate între căutarea succesului pe scenă și găsirea împlinirii într-o existență zbuciumată și nonconformistă. Încercările incredibile prin care trece Hedwig, dar mai ales asumarea și sensibilitatea cu care le dezvăluie publicului pe acorduri de rock, au făcut ca în jurul piesei să se țeasă o aură de cult pentru iubitorii genului de musical. Hedwig nu este un manifest pentru un anumit tip de sexualitate, ci o experiență teatrală cu un mesaj profund uman ce îndeamnă la deschidere și empatie față de suferința pe care o resimte, de fapt, fiecare ființă umană.

În distribuţie: Hedwig –  Tudor Cucu – Dumitrescu/Lucian Ionescu, Yitzhak –  Ana-Maria Ivan/Crina Matei, Band-ul „The Angry Inch”, Backing vocals – Irina Cărămizaru și Cristina Danu, Pian – Johnny Bica, Baterie – Andrei Paraschiv, Chitară – Ciprian Pop, Chitară bas – Vlad Vedeș.

Pe 4 iulie, ora 19, spectacolul se va juca la Bucureşti, la Teatrul Metropolis, Sala Olga Tudorache, cu Lucian Ionescu şi Crina Matei în rolurile principale.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×