x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură In 2008 vom avea muzică pe săturate

In 2008 vom avea muzică pe săturate

de Alex Revenco    |    08 Ian 2008   •   00:00
In 2008 vom avea muzică pe săturate

Cu jumătate de an inainte au fost anunţate căteva mari concerte programate la vară şi, mai mult, in decembrie s-au şi pus in vănzare biletele. Alte nume mari şi foarte mari care vor veni la noi sunt deocamdată "la secret".

Cu jumătate de an inainte au fost anunţate căteva mari concerte programate la vară şi, mai mult, in decembrie s-au şi pus in vănzare biletele. Alte nume mari şi foarte mari care vor veni la noi sunt deocamdată "la secret".

Â

După ce Marduk căntă diseară in Studio Martin, următorul mare concert al noului an este Paradise Lost & Negură Bunget la 19 ianuarie, la Romexpo. Cei care nu şi-au luat (anul trecut) bilete de 55 de lei au la dispoziţie pe cele de 70 de lei, de la Diverta, Bilet.ro, Muzica, Cărtureşti, Sala Palatului sau www.bilet.ro, www.ticketpoint.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro.

AMORPHIS & HAGGARD. Căntă tot la Romexpo la 9 februarie. In deschidere va cănta trupa romănească de metal simfonic Frozen Dusk. Biletele la acest concert se găsesc in reţeaua magazinelor Diverta din intreaga ţară, pe www.ticketpoint.ro şi www.bilete.ro. Preţul unui bilet este de 60 de lei pănă la 9 ianuarie (deci pănă măine!) şi de 75 de lei după această dată.

THE HAVANA LOUNGE revine in Bucureşti la 10 februarie cu un nou concert din seria World Music Masters.

ANGELA GHEORGHIU susţine la Sala Palatului la 14 februarie spectacolul care fusese programat iniţial in decembrie.

T. REX la Bucureşti la 15 februarie, dată apărută pe site-ul trupei, dar (incă) "nerevendicată" de nici un organizator! Este vorba despre turneul "Marc Bolan Commemorative", care marchează 30 de ani de la moartea carismaticului solist, celebru in anii ’70 pentru piese ca "Get it On", "Children of the Revolution", "Hot Love", "Metal Guru" sau "20th Century Boy". După dispariţia lui Mickey Finn, in 2003, trupa este condusă de Paul Fenton, toboşarul venit in grup in 1973.

VAN HALEN, LINKIN PARK. Celebrele formaţii americane vor concerta la Bucureşti in mai, respectiv iulie, dar, deocamdată, datele nu sunt confirmate oficial.

B’ESTFEST 2008 va avea loc intre 4 şi 6 iulie, tot in cadrul Romexpo. Emag!c Entertainment a promis că in curănd vor fi anunţate numele primilor artişti internaţionali confirmaţi, precum şi informaţii legate de bilete. Pănă atunci, alte informaţii sunt disponibile la www.bestfest.ro. In afara B’estfest 2008, Emag!c Entertainment a confirmat deja trei mari concerte, Kylie Minogue - 17 mai, Lenny Kravitz - 26 iulie, Iron Maiden - 4 august, toate pe Stadionul Cotroceni, cu bilete disponibile pe www.myticket.ro şi in reţeaua Diverta.

ARTMANIA 2008. Potrivit Soniei Lodi, PR Artmania, a treia ediţie a festivalului, va avea loc in perioada 18, 19, 20 iulie şi va cuprinde două zile de concerte şi o zi, duminică, dedicată altor manifestări artistice. Printre formaţiile care s-ar putea să concerteze la Sibiu se numără şi Nightwish, care ar urma să cănte pentru prima oară in Romănia cu noua solistă. Detalii despre trupele care vor veni la Artmania 2008 vom afla "in cel mai scurt timp".

alex.revenco@jurnalul.ro

Paradise Lost "In Réquiem"

Una dintre cele mai influente formaţii rock britanice din ultimii 15 ani revine in Capitală la 19 ianuarie, la Romexpo, pentru un concert extraordinar, organizat de One Event. Pionieri ai genului goth metal, cei de la Paradise Lost implinesc in 2008 douăzeci de ani de activitate, avănd un nou album, "In Réquiem", de promovat. Despre acest disc (al unsprezecelea din carieră), chitaristul Greg Macintosh spune că este "mai crud, mai organic, mai puţin cizelat", iar muzica lui e "o incercare de a găsi un echilibru intre brutalitate şi empatie, intre horror şi frumuseţe. Nu e o sărbătoare şi nici un marş funebru, este doar vorba despre sentimentele şi emoţiile care apar atunci cănd eşti inconjurat de viaţă şi de moarte".

Anette Olzon & Nightwish

La ArtMania 2008 din Sibiu e foarte posibil să-i vedem pe finlandezii Nightwish, cu implantul suedez Anette Olzon. După concedierea Tarjei (la sfărşitul lui 2005), "operaţia" a devenit necesară, căutările au durat destul de mult (pănă in luna mai a anului trecut), dar rezultatul este mult peste aşteptări! Maeştri ai genului heavy metal-simfonic, cei de la Nightwish au inregistrat (in Abbey Road Studios din Londra) "Dark Passion Play" impreună cu noua solistă. Emoţiile au fost mari (Cum va fi primit discul? Dar Anette?), dar au fost risipite atunci cănd albumul a ajuns nr. 1 in şase ţări din lume şi a devenit de trei ori Disc de Platină in Finlanda. Iar cei care ascultă "Dark..." se pot convinge căt de bine s-a "aşezat" Anette in Nightwish.

×
Subiecte în articol: cultura