x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Info

Info

23 Feb 2007   •   00:00
TURNEU NISTE BAIETI. Dupa cateva concerte in cluburile bucurestene si o aparitie open-air, pe scena montata in fata Primariei Sectorului 1, grupul Niste Baieti pornesc intr-un nou turneu national. Pana acum sunt batute in cuie urmatoarele date: 15 martie - Zalau, 16 - Cluj, 17 - Bistrita, 18 - Brasov, 19 - Ploiesti. In afara de acestea, mai sunt in discutie (si se asteapta confirmari la) spectacolele din Bucuresti, Constanta, Deva, Baia Mare, Arad, Timisoara, preconizate a avea loc dupa 22 martie. In acest turneu, Albert, Gabi, Barbu si Piti vor canta 90 de minute si, pe langa hiturile deja cunoscute publicului, au pregatit noutati. Este vorba de un medley Compact ("Trenul pierdut"/"Singur te caut in noapte") si altul din repertoriul lui Gica Petrescu ("Casuta noastra"/"Uite asa as vrea sa mor").

ARTMANIA 2007. Dupa succesul de anul trecut (in care au stralucit Amorphis si HIM), Festivalul Artmania isi propune (tot la Sibiu) o noua editie, care sa onoreaze titulatura de Capitala Culturala Europeana. Astfel, in Piata Mare din Sibiu, intre 15 si 17 iunie, organizatorii va propun intalnirea cu trupe care au scris istorie in muzica rock, printre care se numara My Dying Bride (foto) - din Marea Britanie, The Gathering (Olanda) si Haggard (Germania). Celelalte trupe participante vor fi anuntate in perioada urmatoare, la fel si informatii despre bilete, posibilitati de campare si cazare, precum si detalii despre celelalte evenimente muzicale si culturale care se vor desfasura pe perioada festivalului. Alte informatii la www.artmaniafestival.ro, www.artmania.ro si www.sibiu2007.ro

BACKSTAGE LIVE. Incepe stagiunea de primavara in Clubul BackStage, care a fost cam amortit pana acum. In fiecare seara de vineri, dupa ora 21:00, in club va avea loc "BackStage Live On Friday Night!", cand pe scena vor urca mari nume ale muzicii adevarate de la noi. Primele concerte se desfasoara dupa urmatorul program: A.G. Weinberger - 23 februarie, Florin Chilian - 2 martie, Iris - 9 martie, Cargo - 16 martie, Timpuri Noi - 23 martie, Kumm - 30 martie, Blazzaj - 13 aprilie.

ETHNO-JAZZ MOLDOVENESC. Joia viitoare, Voicu Radescu de la Green Hours 22 jazz-cafe ofera un martisor celor care iubesc muzica de calitate. Este vorba despre Trigon, un valoros grup din Republica Moldova, care concerteaza rar in Romania. Virtuozul Anatol Stefanet - viola este acompaniat de trei tineri extrem de talentati: Dorel Burlacu - keyboards, pian, muzicuta, Vali Boghean - saxofon, trompeta, flaut, caval, voce si Gari Tverdohleb - tobe, percutie, xilofon. Cunoscut din Norvegia pana in Noua Zeelanda si din Japonia pana in Spania, grupul Trigon creeaza o interesanta fuziune intre melosul popular romanesc si spiritul jazzului.

×
Subiecte în articol: cultura martie