x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Info

Info

06 Mai 2005   •   00:00

  • 7 mai 2005
  • Formatia Queen a inceput, marti, 3 mai 2005, un turneu mondial, dupa 19 ani de absenta, avandu-l in componenta pe noul vocalist Paul Rodgers, care l-a inlocuit pe regretatul Freddie Mercury. Grupul, din care mai fac parte chitaristul Brian May si bateristul Roger Taylor, a concertat la Madrid/ Spania in luna martie alaturi de Rodgers, fostul solist al trupelor Free si Bad Company. Formatia Queen nu a mai concertat din anul 1986, dupa ce solistul trupei s-a imbolnavit. Freddie Mercury a incetat din viata in anul 1991, in urma unei lupte cu SIDA.

    Rob Thomas, solistul trupei "Matchbox Twenty", a repetat succesul inregistrat in Statele Unite ale Americii si a debutat direct pe primul loc in clasamentul australian din aceasta saptamana cu primul sau album solo, intitulat "Something To Be". Materialul s-a vandut in mai mult de 13.800 de exemplare si a detronat trupa The Cat Empire, originara din Melbourne/Australia, cu albumul "Two Shoes". Doar un alt album a mai debutat in aceasta saptamana in clasamentul australian, este vorba de noul LP semnat Bruce Springsteen, "Devils And Dust", pe locul 10.

    Trupa irlandeza Westlife nu a obtinut dreptul de a-si transforma titulatura intr-o marca inregistrata, dupa ce un tribunal european a decis miercuri, 4 mai 2005, ca numele este mult prea asemanator cu alta marca, West, detinuta de o firma germana. Conform deciziei tribunalului, trupa Westlife va putea activa in continuare cu aceasta denumire, dar nu va putea opri alte formatii sau companii sa foloseasca aceeasi titulatura. Formatia, semnata la Casa de discuri Sony BMG, va putea face recurs la un tribunal european superior.

    Echipa de producatori care a realizat filmul biografic despre Ray Charles, intitulat "Ray", va transforma pelicula intr-un spectacol muzical. Compania Baldwin Entertainment Group a achizitionat drepturile de autor asupra peliculei si doreste transformarea ei in muzical. Coproducatorul spectacolului va fi Joe Adams, care i-a fost mult timp impresar regretatului Ray Charles.

    ×
    Subiecte în articol: cultura