x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Întâlnire la muzeu cu Erwin Kessler

Întâlnire la muzeu cu Erwin Kessler

de Magdalena Popa Buluc    |    26 Mai 2024   •   22:00
Întâlnire la muzeu cu Erwin Kessler

Muzeul Național de Artă al României vă invită la o nouă „Întâlnire la muzeu”, luni, 27 mai, ora 18.00, avându-l ca invitat pe Erwin Kessler.

Director până de curând al Muzeului de Artă Recentă, Erwin Kessler este autor al unor expoziții de artă memorabile, de la „Culorile avangardei” în anul 2007 până la „Efectul Picasso” deschisă în anul 2023. Totodată, Erwin Kessler a reformat limbajul criticii de artă de la noi prin recursul la exprimări tranșante, neprotocolare, deconstruind multe dintre „edificiile” ce păreau perene în istoria artei românești și punând într-o lumină crudă manifestările artei contemporane. Chiar dacă uneori articolele sale au stârnit aprigi polemici, contribuția sa a fost înregistrată ca un necesar ferment și factor de contrast în teritoriul artelor plastice autohtone.

În discuția care se va purta în cadrul „Întâlnirii la muzeu” alături de Călin Stegerean, directorul general al Muzeul Național de Artă al României  ”, vor fi abordate aspecte care țin de viziunea domnului Kessler asupra mediului muzeal și a mijloacelor care fac posibil drumul de la idee la realizarea sa, de perspectiva sa asupra mediilor artistice contemporane și a ambianței culturale românești în ansamblul ei.

Programul „Întâlnire la muzeu” își propune să medieze contactul publicului cu personalități din varii domenii ale culturii pe subiecte aflate la interferența diverselor genuri artistice. Discuția va fi una liberă și dinamică, în care publicul va putea interveni cu întrebări adresate invitatului și moderatorului.

Evenimentul va avea loc la parterul Galeriei Naționale, Calea Victoriei 49-53.

 

×