x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Lacrimi & Cuvinte / Diseara, rock in Agronomie

Lacrimi & Cuvinte / Diseara, rock in Agronomie

de Alex Revenco    |    11 Mar 2006   •   00:00
Lacrimi & Cuvinte / Diseara, rock in Agronomie

Sala de sport a Institutului Agronomic este in aceasta seara gazda unui concert extraordinar, organizat de Metalfan. Voices of Silence, Celelalte Cuvinte si grupul suedez Lake of Tears sunt protagonistii acestui spectacol sold-out.

Formatia Celelalte Cuvinte concerteaza rar (dar bine!) si de aceea aparitia pe afisul concertului din Agronomie este un eveniment. Cu acest prilej, organizatorii i-au luat lui Calin Pop un interviu, din care spicuim pentru cititorii Jurnalului National.

Va considerati o trupa de mainstream? Sunteti multumiti de locul pe care il ocupa Celelalte Cuvinte pe scena rock actuala?
Categorisirile nu trebuie sa ne apartina noua. Publicul decide. Locul ocupat de aceasta trupa nu poate fi decat locul pe care si-l merita, tinand cont de ceea ce se-ntampla pe scena romaneasca, in general.

Ce se intampla pe scena romaneasca in acest moment? Puteti face o comparatie cu situatia din anii ’80 si ’90?
In anii ’80 si chiar si ’90, muzica rock a avut o perioada de inflorire in ciuda lipsei resurselor financiare si a mijloacelor tehnice. Publicul era foarte receptiv, mai ales ca aceasta muzica reprezenta fructul oprit, dar si o forma de lupta. Trupele erau foarte inspirate si compuneau materiale valoroase, chiar daca erau cenzurate in parte. In acest moment, exista mijloace tehnice net superioare celor de atunci, exista acces la instrumente originale la preturi rezonabile, dar parca nu mai exista acea inspiratie, acel avant, acel entuziasm si interes ca si atunci.

Ce v-a convins sa acceptati invitatia de a canta in concertul din aceasta seara?
Este un concert, se pare, bine organizat, de gen, unde oamenii stiu la ceea ce vin.

Cunoasteti trupele impreuna cu care veti canta: Voices of Silence si Lake of Tears?
Da, le-am ascultat.

Cam la ce sa se astepte fanii de la recitalul vostru de sambata (11 martie)? Poate veti canta piese mai metalice, avand in vedere compania si publicul?
Recitalul nostru va fi in functie de filmul concertului, starea trupei si a publicului. Ce piese vom canta ramane de vazut atunci.

ISTORIA IN VORBE
Lansata la mijlocul anilor ’80 in Timisoara, trupa a cunoscut un succes real, caci multi tineri - studenti in general - au fost atrasi de muzica si versurile lor, o data cu aparitia LP-ului "Formatii rock nr. 8", in care Celelalte Cuvinte aparea pe o fata de disc. Din pacate, oradenii, ramasi in parte aceiasi de la infiintare - Calin Pop, Marcel Breazu, Tiberiu Pop, Leontin Iovan, Ovidiu Rosu - concerteaza destul de rar in ultimii ani, dar cand ajung pe scena se descurca minunat. Discografie: "Formatii rock nr. 8" (1/2 album), 1984, Electrecord; "Celelalte Cuvinte", 1987, Electrecord; "Celelalte Cuvinte II", 1988, Electrecord; "Se lasa rau", 1992, Toji Productions; "Armagedon", 1995, Vivo; "Vinil (best of)", 1996, Electrecord; "Ispita", 1997, Zone Records; "NOS", 2004, Intercord.

×
Subiecte în articol: cultura cuvinte celelalte cuvinte