x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzeul Naţional al Ţăranului Român - De la artizanal la digital

Muzeul Naţional al Ţăranului Român - De la artizanal la digital

de Carmen Anghel    |    04 Feb 2013   •   16:39
Muzeul Naţional al Ţăranului Român - De la artizanal la digital

Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNTR) îşi sărbătoreşte la 5 februarie cei 23 de ani de la refondare lansând o aplicaţie de mobil.

Începând cu ora 18:00, Muzeul îşi invită fanii să afle în timp real noutăţile şi calendarul de evenimente MNŢR, folosind noua aplicaţie pentru telefonul mobil. Iar de la ora 20:00, Vasile Dinu şi Taraful de la Mârşa vor susţine un concert la care intrarea este liberă.

Aplicaţia este disponibilă iniţial pentru terminale mobile care folosesc sistemul de operare iOS şi poate fi descărcată gratuit din AppStore. Din interfaţa aplicaţiei, personalizată cu motive tradiţionale româneşti, utilizatorii pot accesa două secţiuni principale: Muzeu şi Evenimente. Prima secţiune conţine informaţii istorice, dar şi date utile precum adresa, programul sau preţul biletelor, iar secţiunea Evenimente conţine un calendar mereu actualizat al proiecţiilor de filme, al concertelor, al  lansărilor de carte şi altor evenimente găzduite de Muzeul Ţaranului, informează organizatorii evenimentului. 

Muzeul Naţional al Ţăranului Român se înscrie în familia europeană a Muzeelor de Arte şi Tradiţii Populare. Este un muzeu naţional, patronat de Ministerul Culturii. Posesorul unor colecţii de obiecte deosebit de bogate, adăpostit într-o clădire-monument istoric, în stil neo-românesc, practică o muzeografie cu totul aparte, care i-a prilejuit în anul 1996 onoarea atribuirii trofeului EMYA - European Museum of the Year Award. Stilul original de expunere se prelungeşte şi în publicaţiile muzeului, în acţiunile de tip Muzeul Misionar, Şcoala Satului sau în evenimente precum vernisaje, concerte, conferinţe, lecturi.

×
Subiecte în articol: muzeul ţăranului român