x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica 'Money for Nothing', live la Peninsula 2012

'Money for Nothing', live la Peninsula 2012

de Alex Revenco    |    27 Iul 2012   •   12:55
'Money for Nothing', live la Peninsula 2012

Dupa concertul de mare success sustinut la Royal Albert Hall din Londra, Alan Clark sI Chris White, fostii componenti ai formatiei Dire Straits, alaturi de colegii lor, au decis sa dea startul unui turneu. Au urmat concerte in Marea Britanie, precum si alte tari din Europa, dar si in Abu Dhabi, iar hiturile Dire Straits au avut un success urias peste tot fiind primite cu mare entuziasm.

'The Straits are sunetul unic al clasicului Dire Straits' au scris cei de la Daily Express. Alan Clark s-a alaturat Dire Straits in 1980, primul keyboards man avand un rol crucial in drumul spre succes al formatiei – lucru demonstrat si de faptul ca restul trupei il privea ca pe un director muzical neoficial. Inafara de activitatea sa din Dire Straits a mai colaborat cu artisti precum Eric Clapton, Bob Dylan, Tina Turner sau Bee Gees. Dupa destramarea formatiei, Chris White, saxofonisitul de la Dire Straits, a colaborat si cu Mark Knopfler dar si cu alte alte nume grele, ca Paul McCartney, Ray Charles, Joe Cocker sau Robbie Williams.

Terence Reis a fost desemnat solist, vocea sa avand asemanari evidente cu Mark Knopfler sI JJ Cale in timp ce stilul de cantat la chitara este aproape similar cu cel al lui Knopfler. La tobe este Steve Ferrone, fostul tobosar al Tom Petty and the Heartbreakers. Pana la The Straits, chitaristul Adam Phillips a colaborat cu Cher, Tina Turner, Lionel Richie, Enrique Iglesias. Basistul Mick Feat a cantat alaturi de artisti precum: Mark Knopfler, Art Garfunkel, Van Morrison sau David Gilmour.

Cel mai tanar component este pianistul Jamie Squire (24 de ani). Cele mai noi informatii despre cea de a zecea editie a Festivalului Peninsula le puteti gasi la www.peninsula.ro, precum si pe pagina de Facebook a evenimentului. Biletele pentru Peninsula 2012 au fost puse in vanzare in reteaua Eventim si pe www.eventim.ro. Pana la 1 august pretul unui abonament este 100 de lei si al unui bilet de o zi - 40 de lei, iar dupa aceasta data sI in timpul festivalului, tichetul valabil patru zile va fi 150 de lei, iar cel de o zi – 60 de lei. Peninsula 2012 va avea loc intre 23 si 26 august pe malul Muresului, in vecinatatea Complexului de Agrement Weekend din Targu Mures.

×