x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica 10.000 de spectatori la baletul pe gheaţă

10.000 de spectatori la baletul pe gheaţă

21 Ian 2013   •   16:39
10.000 de spectatori la baletul pe gheaţă
Sursa foto: VS-DESIGN

Spectacolul “Romeo şi Julieta”, care a avut loc în premieră absolută,pe 19 ianuarie, Sala Palatului, a încheiat turneul naţional al Ansamblului de Stat din St. Petersburg. Cea mai cunoscută trupă de balet pe gheaţă din lume a mai pus în scenă spectacole pline de magie la Timişoara, Cluj Napoca şi Sibiu.

Într-un decor de poveste, la Sala Palatului, balerinii-patinatori au cucerit publicul bucureştean prin interpretarea spectaculoasă a operei “Romeo şi Julieta”. Audienţa a fost impresioanată de combinaţia fascinantă dintre baletul clasic şi salturile şi piruetele specifice patinajului artistic, executate fără cusur.

Dinamica mişcărilor, limbajul corporal, completate de povestea recreată pe două tone de gheaţă şi de muzică au învăluit sala într-o atmosferă feerică. Artiştii au îmbinat perfect elementele sportive cu cele ale baletului clasic rusesc.

Singurul ansamblu de balet pe gheaţă cu drepturi pentru această denumire, Saint Petersburg State Ballet on Ice, este condus în prezent de directorul artistic Konstantin Rassadin, artist emerit al Rusiei şi fost solist al Mariinsky Ballet, elev al lui Rudolf Nuriev. Ansamblul numără peste 50 de balerini patinatori, campioni europeni, mondiali sau olimpici la patinaj artistic, majoritatea maeştri ai sportului în Rusia.

Patinoarele create în toate cele patru oraşe din ţară - Timişoara, Cluj Napoca,  Sibiu şi bucureşti - se alătură multor altor scene pe care balerinii au evoluat în SUA, Canada, Olanda, Germania, China, Spania, Coreea, Taiwan, Grecia, Portugalia, Irlanda, Serbia, Slovenia, Turcia, Elveţia, Columbia şi Argentina. Spectacolele din România au început în urmă cu doi ani şi de fiecare dată s-au bucurat de un succes remarcabil.

Turneul naţional din această iarnă al Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheata din St. Petersburg a avut peste 10.000 de spectatori şi a fost organizat de Diesel Events, cu susţinerea Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

×
Subiecte în articol: Ansamblul de Stat din St. Petersburg