x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica 5 concerte, 8 master-classes la “Urban Culture Fusion” - Summer Music Academy Sinaia

5 concerte, 8 master-classes la “Urban Culture Fusion” - Summer Music Academy Sinaia

de Sebastian S. Eduard    |    16 Iul 2013   •   15:19
5 concerte, 8 master-classes  la “Urban Culture Fusion” - Summer Music Academy Sinaia

După succesul înregistrat de ediţia aniversară cu nr. 20 a EUROPAfest – jazz/blues/pop/ clasic, un festival inedit care prezintă anual peste 300 de artişti din întreaga lume, jmEvents continuă seria evenimentelor cu “Urban Culture Fusion” - Summer Music Academy Sinaia, în perioada 18 - 31 iulie 2013.

“Urban Culture Fusion” este un proiect care se distinge prin originalitate, dar şi prin dimensiunea europeană de amploare, desfaşurându-se în 7 ţări: Germania, Franţa, Italia, Austria, Bulgaria, Marea Britanie şi România, într-un turneu de 20/25 de concerte. Evenimentul prezintă în concerte inedite un melanj între artişti de elită de jazz şi clasic care interpretează împreună aranjamente muzicale special create, fusion jazz-clasic, pe teme cunoscute din repertoriul internaţional de jazz, pop, blues, clasic, muzică de film.

Summer Music Academy Sinaia se află la a doua ediţie în România, la iniţiativa European Music Academy condusă de Dl. Constantin Şerban, Director artistic şi Concert-maestru al Orchestrei Naţionale “Pays de la Loire”. După 5 ani de succes în Franţa s-a decis extinderea acestui program şi în România în parteneriat cu jmEvents. Proiectul include atât concerte, cât şi cursuri de master pentru vioară, violă, violoncel. Atelierele de lucru şi master-classes se desfăşoară sub conducerea unor profesori de renume de la Conservatorul din Nantes, Universitatea de Muzică din Cork, Conservatorul Regal din Bruxelles, Hochschule fur Musik Koln, Conservatorul din Lille, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.

Unul dintre cele mai aşteptate concerte este cel susţinut pe data de 26 iulie la Casinoul din Sinaia de Momoka Masuda / Japonia - Marele Premiu la Jeunesses International Piano Competition “Dinu Lipatti” 2013. În program: M. Ravel, F. Chopin, P.I. Tchaikovsky, L. v. Beethoven.



×