x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica A murit legendarul Gary Moore

A murit legendarul Gary Moore

de Alex Revenco    |    06 Feb 2011   •   20:52
A murit legendarul Gary Moore
Sursa foto: /Intact Images

Duminică, marele chitarist irlandez, ajuns celebru în urma colaborării cu grupul Thin Lizzy, dar şi a unei impresionante cariere solo, a fost găsit mort în camera hotelului Kempinski din Estepona, Costa del Sol.

În vârstă de 58 de ani, Moore era în vacanţă în Spania şi, până la rezultatele autopsiei, se presupune că ar fi murit în somn.

S-a născut la Belfast şi a crescut lângă Stormont, unde la treisprezece ani a format prima trupă, The Beat Boys, fiind considerat un 'fenomen' al chitarei. A făcut parte din grupurile Skid Row (UK) şi Thin Lizzy, unde a avut o strălucită colaborare cu Phil Lynott.

Chiar dacă, în Thin Lizzy, a fost doar între 1973- 1974 şi 1978-1979, Moore a reuşit să-şi lase 'amprenta' inconfundabilă asupra muzicii faimosului grup irlandez. După ce a părăsit Thin Lizzy, Moore a făcut echipă cu Phil Lynott la "Parisenne Walkways”, unul dintre cele mai mari hituri din carieră, alături de "Ready For Love”, "Walking By Myself”, "Too Tired” sau "Still Got The Blues”.

Moore a cântat cu B.B. King, George Harrison, Trilok Gurtu, Colosseum II, Ginger Baker, Jack Bruce, Ozzy Osbourne etc. El lasă în urmă trei copii, Jack şi Gus -din prima căsătorie şi Lilly- dintr-o relaţie recentă.






×
Subiecte în articol: muzica gary moore