x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Adele mai tare ca Beatles

Adele mai tare ca Beatles

de Alex Revenco    |    26 Ian 2012   •   21:00
Adele mai tare ca Beatles

Pana nu demult, Beatles cu "Sgt Peper’s Lonely Hearts Club Band" si Pink Floyd cu "The Wall" erau vicecampionii clasamentului Billboard, cu cincisprezece saptamani pe locul 1, formatii & albume de legenda in istoria muzicii. Doar coloana sonora a filmului "Titanic" reusise mai mult, sa fie 16 saptamani in fruntea celui mai prestigios clasament al lumii, cu Celine Dion in "rol principal".

LUCKY VOICE. Toate aceste recorduri au rezistat ani, zeci de ani, pana saptamana trecuta, cand Adele a ajuns la performanta de a rezista 16 sap­ta­mani pe prima pozitie a topului. Astfel, in ultimele sapte zile, Adele a mai van­dut 104.000 de exemplare care se adauga la cele 17 milioane vandute la nivel mondial. Potrivit site-ului de karaoke Lucky Voice, hitul "Someone Like You" – extras de pe "21" – a fost cea mai cantata melodie a anului 2011, unul din patru utilizatori alegand sa cante aceasta piesa. La Brit Awards, Adele are sanse foarte mari sa castige cel mai ravnit trofeu, Cel mai bun al­bum al anului.

Discuri pentru Player
● The Strokes. Angles. Lucrul la al pa­trulea al­bum al trupei america­ne a durat mai mult de doi ani si nu a fost lipsit de "peripetii". Astfel, dupa ce baietii au inregistrat optsprezece piese cu pro­ducatorul Joe Chiccarelli... dintre ele au pastrat doar una, restul la cos. Materialul a fost refacut, iar Casablancas & Co au inregistrat din nou discul, dar cu un alt producator: Gus Oberg.

● Belle and Sebastian. Write About Love. Noul album al gru­pului sco­tian a fost realizat impreuna cu pro­du­ca­torul Tony Hoffer, binecunoscut pentru colaborarile avute cu Beck, Supergrass, The Fratellis, The Kooks etc. Dintre piesele noului disc sunt de remarcat: "Little Lou", "Uglu Jack", "Prophet John" – featuring Norah Jones (!), "Write About Love", "Suicide Girl".

● Scritti Politti. Absolute: The Best Of. Este primul best of al gru­pului englez (cu solist galez) dintr-o cariera tumultuoasa, inceputa in 1977. Discul contine single-ul de debut, "Skank Bloc Bologna", piesa "The Sweetest Girl" (ulterior cantata si de Madness!), cu Robert Wyatt (Soft Machine) special guest. Pe piesa "Oh Patti" (…), Miles "Jazz Genius" Davis sustine un remarcabil solo de trompeta.

×
Subiecte în articol: Adele