x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Ajunul Crăciunului la Palatul Bragadiru – operă, operetă, musical și un concept coregrafic inedit

Ajunul Crăciunului la Palatul Bragadiru – operă, operetă, musical și un concept coregrafic inedit

de Magdalena Popa Buluc    |    23 Dec 2022   •   11:53
Ajunul Crăciunului la Palatul Bragadiru – operă, operetă, musical și un concept coregrafic inedit

Din suflet, de Crăciun – un concert extraordinar în care ariile, duetele și colindele se împletesc cu coregrafia, pentru o experiență aristocratică a sărbătorilor de iarnă, într-un palat eclectic, din inima Bucureștiului.

Palatul Bragadiru vă invită vineri, 23 decembrie, de la ora 19:00, la concertul extraordinar Din suflet, de Crăciun - o producție originală în care repertoriul și  coregrafia se îmbină grațios, alături de o experiență wine-tasting de neuitat, pentru a putea savura Ajunul Crăciunului în atmosfera sofisticată a unui palat, monument istoric, fondat în anul 1905.

Vă așteptăm la Palatul Bragadiru pentru a vă bucura de spiritul unui Crăciun aristocratic, dar și de frumusețea și claritatea sunetului, într-o sală de concerte cu o acustică deosebită, construită la începutul secolului trecut, în care vor răsuna vocile înălțătoare ale sopranelor Cristina Fieraru și Teodora Constantinescu, alături de tenorul Daniel-Andrei Găină-Cojuharov și baritonul Andrei Ovidiu Hâncuș, acompaniați la pian de Ioana Găină-Cojuharov, după un concept coregrafic semnat de Irina Florea, Iulia Vasile și Alexandru Daniel Bãrbieru.

Repertoriul va fi interpretat de solişti ce în prezent îşi desfăşoară activitatea în instituții dedicate artei cântului, ce îşi doresc pe această cale să transpună publicul în universul spectaculos al operei, operetei şi al musicalului, al frumoaselor poveşti de dragoste, dar şi al situaţiilor comice. De asemenea interpreții vor aduce pe scena Palatului Bragadiru colinde româneşti, dar şi internaționale cu care vă vor introduce în atmosfera feerică a sărbătorilor de iarnă.

 

Soprana Cristina Fieraru, în vârstă de 23 de ani, masterandă a Universității Naționale de Muzică București, este o prezență constantă pe scenele bucureștene și de prin țară în recitaluri și concerte vocal-simfonice. Din anul 2021 este de asemenea membră a Corului de cameră “Preludiu”.

 

Teodora Constantinescu a absolvit cursurile de licență și master la Universitatea Națională de Muzică din București, secția Canto.. A susținut concerte și recitaluri la Filarmonica Pitești, Biserica Sf. Iosif din București, Muzeul „George Enescu”, Centrul Comunitar Evreiesc, Sala Auditorium Maximum a Colegiului Academic (Cluj-Napoca), Biserica Ursulinelor (Sibiu), etc. Între octombrie 2017-martie 2020 a fost membră a Corului de Cameră „Preludiu”,condus de maestrul Voicu Enăchescu.

Daniel-Andrei Găină-Cojuharov este tenor, absolvent al studiilor de canto la Universitatea Națională de Muzică din București și doctorand în cadrul aceleași instituții. Colaborează în calitate de asistent de regie cu lect. univ. dr. Daniel-Prallea Blaga și activează la Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” din București încă din anul 2019. A interpretat numeroase roluri solistice printre care se numără Don Basilio din opera„ Nunta lui Figaro”, Il Podestà din opera „La Finta Giardiniera” de Woflgang Amadeus Mozart, sau Rică Venturiano din opera „O noapte furtunoasă” de Paul Constantinescu.

Andrei-Ovidiu Hâncu este colaborator al Operei Comice pentru Copii și al Corului Academic Divina Armonie. A susținut numeroase spectacole și recitaluri în locații precum Sălile Studio, George Enescu și Auditorium ale Universității Naționale de Muzica București, dar de departe cea mai îndrăgită sală a fost cea a Ateneului Român unde a susținut spectacolul „Motanul Încălțat” de Corneliu Trăilescu, în regia lui Daniel Prallea-Blaga.

Ioana Valentina Cojuharov a absolvit studiile doctorale la Universitatea Națională de Muzică din București, urmând ca în anul 2020 să publice volumul intitulat „Borne ale traseului pianistic în creația lui Rahmaninov”, la Editura Muzicală. Activitatea pianistică a acesteia se poate remarca prin fondarea ansamblului Trio Equilibrium – pian la 6 mâini cu care a obținut numeroase distincții la concursuri internaționale. Printre cele mai recente premii se numără Marele Premiu la concursul International Youth Music Competition, Atlanta, Statele Unite ale Americii și Gold Award la concursul internațional World Classical Music Awards pentru compoziția Suita pentru pian Parabole din Bucovina și Basarabia, dar şi pentru Suita pentru pian Sinidisis bulgăresc.

×