x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Pianistul Alexei Volodin la Ateneu: închiderea stagiunii simfonice şi deschiderea Athenaeum Summer Festival

Pianistul Alexei Volodin la Ateneu: închiderea stagiunii simfonice şi deschiderea Athenaeum Summer Festival

de Magdalena Popa Buluc    |    23 Iun 2023   •   14:45
Pianistul Alexei Volodin la Ateneu: închiderea stagiunii simfonice şi deschiderea Athenaeum Summer Festival

Din motive de sănătate, pianista Lise de la Salle nu va putea participa la concertul programat vineri, 23 iunie 2023. Solist va fi Alexei Volodin, care va interpreta Concertul nr. 2, în fa minor, pentru pian şi orchestră de Frédéric Chopin.

Apreciat drept "un artist minunat, care dezvăluie straturi de sens și expresie în tot ceea ce cântă, prinse într-o virtuozitate fabulos de discretă.” (Classical Source, aprilie 2019), aclamat pentru tuşeul său extrem de sensibil și strălucirea tehnică, Alexei Volodin este solicitat de orchestrele de cel mai înalt nivel. Posedă un repertoriu extraordinar de divers, de la Beethoven și Brahms la Ceaikovski, Rahmaninov, Prokofiev și Scriabin, până la Șcedrin și Medtner.

Artist prezent în mod frecvent la festivaluri, Volodin a cântat la George Enescu, Festivalul Internațional de Muzică de Cameră Kaposvár, Festivalul Les nuits du Château de la Moutte, Variations Musicales de Tannay, Festivalul Bad Kissingen Sommer, La Roque d'Anthéron, Les Rencontres Musicales d'Évian, Festivalul La Folle Journée, Festivalul Nopți Albe din Sankt Petersburg, Festivalul Internațional St. Magnus, Festivalul Interarmonie și Festivalul Paștelui de la Moscova.

Născut în 1977 la Leningrad, Alexei Volodin a studiat la Academia Gnessin din Moscova și mai târziu cu Eliso Virsaladze la Conservatorul din Moscova. În 2001, și-a continuat studiile la Academia Internațională de Pian Lake Como și a câștigat recunoaștere internațională în urma victoriei sale la Concursul Internațional Géza Anda de la Zürich în 2003.

Alexei Volodin este un artist exclusiv Steinway.

 

Ateneul Român

Vineri, 23 iunie 2023, ora 19 - Deschiderea Athenaeum Summer Festival

Orchestra Simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu"

Dirijor: JOSEP CABALLÉ DOMENECH

Solist: ALEXEI VOLODIN

 

Program:

Aleksandr Borodin

Dansuri polovţiene pentru cor şi orchestră

Frédéric Chopin

Concertul nr. 2, în fa minor, pentru pian şi orchestră

Joaquín Turina

Dansuri fantastice

Manuel de Falla

Suita nr. 1 şi Suita nr. 2 din baletul Tricornul

Dirijorul Corului: IOSIF ION PRUNNER

×