x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Angela Gheorghiu vrea să salveze Orchestra Simfonică a Greciei

Angela Gheorghiu vrea să salveze Orchestra Simfonică a Greciei

de Dana Andronie    |    17 Iun 2013   •   17:56
Angela Gheorghiu vrea să salveze Orchestra Simfonică a Greciei

Soprana Angela Gheorghiu sare în ajutorul colegilor săi din Orchestra Naţională Simfonică a Greciei, care au rămas fără un loc de muncă, după ce autorităţile de la Atena au decis să închidă Radioteleviziunea publică ERT. Artista a postat pe pagina sa de facebook rugămintea ca artiştii din lumea întreagă să-i ajute pe muzicienii eleni.
Printre cele 2.700 de victime ale acestei măsuri extreme se află sute de artişti, care cântau în cele trei ansambluri ale instituţiei: Orchestra Naţională Simfonică (înfiinţată în 1938), Orchestra de Muzică Contemporană (înfiinţată în 1954) şi Corul ERT (înfiinţat în 1977).
Soprana Angela Gheorghiu a făcut un apel la prietenii săi apropiaţi, la  instrumentişti ori la dirijori, rugându-i să i se alăture în încercarea de a salva de la pieire cele trei instituţii de prestigiu. “Noi, artiştii, suntem o mare familie... Cred că ar fi o idee bună să organizăm un concert mare în beneficiul acestor artişti incredibil de talentaţi. Dacă acest eveniment va avea loc, voi fi bucuroasă să fac parte din distribuţia spectacolului”, a declarat artista.

×
Subiecte în articol: angela gheorghiu