x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Aniversare Iris 35 de ani în Club A

Aniversare Iris 35 de ani în Club A

de Alex Revenco    |    19 Iun 2012   •   17:04
Aniversare Iris 35 de ani în Club A

Club A si TVR (emisiunea REMIX) propun un muzeu al rockului romanesc, cu extensie spre folk si jazz. Un prim pas in realizarea acestui proiect este ocazionat de Club A Rock Museum ce va fi inaugurat, miercuri, 20 iunie, la ora 18:00. Aici, fanii genului vor putea admira exponate de muzeu (afise, discuri, instrumente etc.) ale trupelor majore din istoria muzicii din Romania.

Mai mult, saptamanal, ei vor putea urmari proiectii ale Integralelor Remix la Cinemateca TVRockFolkJazz. Stagiunea Cinematecii debuteaza in saptamana marelui concert cu o proiectie cu tema Iris- 35 de ani (in patru episoade de cate o ora fiecare). Dupa ce in 1981 Iris a fost cenzurata sI nu a cantat la al patrulea festival national, un an mai tarziu, o Gala Hard Rock in str. Blanari nr. 14 a reparat oarecum nedreptatea cenzurii. Dupa 1990, Club A a deschis usile tuturor trupelor rock din tara sI strainatate iar Iris a cantat in 2011, la a saptea editie a fewstivalului.

Club A Rock Museum face parte din proiectul Club A Music Cafe, definit ca un loc de intalniri fata in fata cu diverti artisti: muzicieni, scriitori, arhitecti, personalitati culturale, actori, regizori. Programul zilei de miercuri: ora 18.00- Expo Foto- vernisaj Iris, o trecere prin istoria vizuala a trupei (fotografii, afise coperti de discuri) – curator: Doru Ionescu: 18:30 – Proiectie Integrala Iris – 35 de ani (realizat de Doru Ionescu – TVR); 19:30 – concerte VooDoo si Blue Pulse (pe scena Club A). Legenda a rockului din Romania, Iris a inregistrat de-a lungul anilor piese intrate in istoria genului: "Corabia cu panze', "Cine ma striga in noapte', "Trenul fara nas', "Pe ape', "Strada ta', "Ultima toamna', "Tot zbor', "Somn bizar', "De vei pleca' etc.

×
Subiecte în articol: muzica