x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Aplauze necontenite pentru maestrul Gheorghe Zamfir la Nisa

Aplauze necontenite pentru maestrul Gheorghe Zamfir la Nisa

de Luminita Ciobanu    |    15 Sep 2013   •   17:25
Aplauze necontenite pentru maestrul Gheorghe Zamfir la Nisa

Un public minunat, ca în anii '70 - când a cucerit Franţa în doar trei luni cu naiul său vrăjit- a sorbit muzica fără egal adusă la Nisa, de maestrul Gheorghe Zamfir alături de taraful său, într-un concert extraordinar susţinit la Centrul Universitar Mediteranean. Invitat de onoare la cea de-a VII-a ediţie a  Jocurilor Francofoniei, maestrul Gheorghe Zamfir a fost rechemat de trei ori pe scenă în ropote necontenite de aplauze!

“Cu ocazia împlinirii a cincizeci de ani de carieră, artistul care a locuit mai bine de treizeci ani în Franţa şi a scos aici peste douăzeci de albume, ne va onora (...) însoţit de o vioară, o violă, un contrabas, acordeon şi un ţambal (...)”, se menţiona într-un articol publicat în Nice Matin. A fost anunţul care i-a adus la spectacol pe mulţi dintre cei cărora le era dor de reîntânlirea cu Gheorghe Zamfir.

“A fost o revelaţie. Publicul a venit cu acelaşi entuziasm, ca în anii '70. Foarte mulţi mi-au spus că a fost cel mai frumos spectacol la care au asistat. Au venit şI din alte oraşe, de la sute de kilometri. Am regăsit oameni în vârstă, care veneau şI în anii '70 la concertele mele. A fost o regăsire frumoasă, emoţionantă, un fel de redeschidere a porţilor Franţei şI a ceea ce am reprezentat eu pentru francezi timp de trei decenii, mai ales că în anii de exil acolo m-am simţit cel mai bine. Datorită limbii pe care o vorbeam m-am simţit ca într-o familie în acea perioadă”, ne-a mărturisit maestrul Gheorghe Zamfir.

Evenimentul a fost organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Autoritatea Naţională pentru Turism şi Consulatul Onorific al României la Nisa în cadrul Jocurilor Francofoniei, desfăşurate în perioada 7-15 septembrie la Nisa, în Franţa.

×
Subiecte în articol: gheorghe zamfir