Azi, concert de zile mari cu Tony MacAlpine, în TSC
In aceasta seara, renumitul chitarist american Tony MacAlpine sustine un concert extraordinar in clubul The Silver Church, incepand cu ora 21:30. Considerat unul dintre cei mai uimitori chitaristi ai rockului international, MacAlpine este cunoscut atat pentru realizarile sale solo, cat si pentru colaborarile cu Steve Vai, Planet X, CAB sau Billy Sheehan de la Mr. Big.
Concertul este inclus in turneul de promovare a celui mai recent album, intitulat "Tony MacAlpine" si aparut anul trecut. Potrivit revistei Premier Guitar, este "unul dintre cele mai bune albume instrumentale ale anului". Discul – realizat de Favored Nations, propria casa de discuri a lui Steve Vai – contine douasprezece piese, dintre care unsprezece sunt compozitiile lui MacAlpine, iar una (The Dedication) este semnata Robert Schumann! La Bucuresti, Tony MacAlpine (chitara lead, keyboards) va fi acompaniat de Nili Brosh – chitara, Bjorn Englen – bass si Aquiles Priester – tobe.
Cerintele muzicianului american se inscriu in limitele obisnuite: o cabina curata pentru opt persoane prevazuta cu o oglinda mare, aer conditionat si apa curenta (calda/rece), ceai si cafea la discretie, de dimineata pana seara, plus miere, indulcitori, lamaie, lapte, cereale, branza asortata, fructe, suc proaspat de portocale, mere si coacaze, unt, sunca, iaurturi. La pranz si cina: supa, paste, sandvisuri, cartofi prajiti, specialitati traditionale romanesti, peste prajit, specialitati din carne alba si rosie, meniuri vegetariene, dulciuri – inclusiv inghetata, batoane mici de ciocolata. Cu sprijinul Star Management/ Anca Lupes – care reprezinta in Romania artistii casei de discuri Favored Nations – am reusit sa-i iau lui Tony MacAlpine un interviu telefonic.
● Jurnalul National Care sunt cativa dintre artistii tai favoriti din toate timpurile?
Tony MacAlpine: Johnny Winter s-a aflat mereu in fruntea listei mele de preferinte, George Benson a fost intotdeauna pe o pozitie fruntasa, Steve Vai. Imi place foarte mult si Vinnie Moore.
● Canti la chitara si keyboards. Te-ai gandit sa incerci si cu vocea?
Am inregistrat un album vocal cu niste ani in urma (1999 – n.r.). Era o perioada cand incepeam si terminam mai multe proiecte, eram de ceva timp cu grupul Ring of Fire si doream sa ma implic si in alte proiecte. Asa am inregistrat "Master of Paradise", un album in care cant la toate instrumentele si sunt si solist vocal!
● Ai cantat alaturi de Steve Vai si o serie intreaga de chitaristi mari si foarte mari. Care crezi ca este cel mai bun?
Stii ceva, aici nu e sport, e muzica si nu pot sa spun care dintre ei este mai bun, fiecare are propria personalitate si nu seamana cu celalalt. Sunt fericit ca am avut sansa sa cant alaturi de muzicieni atat de mari.

Ştiri din .ro
„Mistreţul orb şi alte prevestiri”. O colecţie de poveşti fascinante, de Nicolae Dan Fruntelată. De mâine, cu Jurnalul. „Doar cultura ne poate vaccina împotriva tuturor pandemiilor din lumea asta”

Serialul dramă Pe viață (For Life), din 12 aprilie, la AXN. Drumul de la o condamnare pe viață la o carieră în avocatură

BAFTA 2021: road-trip-ul american Nomadland triumfă

Kunsthalle Bega anunță deschiderea sezonului expozițional cu solo showul Laurian Popa - Soft Objects

Actorul platit cu 1,7 milioane dolari/episod, în serial la TVR1
Experimentul DAU. Natasha, premiat cu Ursul de Argint la Berlin, lansat în premieră pe TIFF Unlimited

Artiștii TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII reprezintă România la Competiția Internațională GOLDEN DANCE

Romanian Classics in English: Serie de evenimente sincretice dedicate lui Liviu Rebreanu (literatură, teatru, film și muzică) la ICR Londra
„LIBERTY”, unul dintre cele mai recente proiecte europene TNRS, aduce noi oportunități pentru tinerii artiști

Experiment fotografic, pictură live și performance Poetrip în luna aprilie la galeria Celula de Artă din București

Competiția One World Romania 14

Ediție aniversară a Zilelor Filmului Românesc, cu ocazia împlinirii a 15 ani de existență a ICR Stockholm

Italia o citește pe Doina Ruști. „Omulețul roșu”, reeditat la Roma după 10 ani de la succesul primei traduceri

Gheorghe Săsărman - 80. Lansare de carte: „Alfabetul distopiilor”
