x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica B’estfest 2008: Peste 26.000 de oameni în două zile

B’estfest 2008: Peste 26.000 de oameni în două zile

de Alex Revenco    |    07 Iul 2008   •   00:00
B’estfest 2008: Peste 26.000 de oameni în două zile

Începînd de vineri, Romexpo a fost centrul de atracţie al Capitalei, zeci de mii de oameni alegînd să participe la cel mai mare festival organizat în România.

Începînd de vineri, Romexpo a fost centrul de atracţie al Capitalei, zeci de mii de oameni alegînd să participe la cel mai mare festival organizat în România. Şi în acest an, oferta muzicală a fost extrem de diversă, organizarea impecabilă, B’estfest reuşind să creeze atmosfera specifică marilor festivaluri. Dacă anul trecut au fost două scene, unde recitalurile aveau loc alternativ, la ediţia din acest an a fost inaugurată şi scena cu numărul trei şi o dată cu ea s-a produs “ruptura” programului, de mai multe ori pe zi publicul fiind obligat să opteze între doi artişti/formaţii. Şi trebuie spus că alegerea a fost şi este grea: Unkle sau Cypress Hill? Deluka sau The Hot Stewards? Nouvelle Vague sau Kaiser Chiefs? Iar duminică dilema este şi mai mare: Manu Chao sau Nelly Furtado? Dar cu toţii trebuie să ne obişnuim cu această situaţie, întîlnită de ani buni la toate festivalurile de amploare. Aşa cum spunea cineva, la noi încă e bine, la Sziget, de exemplu, sînt vreo 20 de scene, iar pe cinci dintre ele au loc, în acelaşi timp, recitaluri la fel de atractive!


CONCURENŢĂ. Revenind la B’estfest, vedeta primei seri a fost Alanis Morissette, chiar dacă Unkle “la concurenţă” cu Cypress Hill au fost ultimii pe afiş. S-au mai evidenţiat Apollo 440 – cu un recital foarte aplaudat – şi compatrioata noastră Miss Platnum cu o voce remarcabilă şi un mare hit în Germania (“Give Me Food”). Sîmbătă, două dintre cele mai tari trupe brit pop la această oră s-au desfăşurat în faţa unor spectatori încîntaţi că îi pot vedea cu ochii lor pe Manic Street Preachers şi Kaiser Chiefs live! Ambele grupuri au fost la înălţime, primul cu o muzică elaborată, al doilea cu un show deosebit de energic.

×
Subiecte în articol: muzica