x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Biletele la Iris 35 sunt între 50 şI 150 de lei

Biletele la Iris 35 sunt între 50 şI 150 de lei

de Alex Revenco    |    08 Mai 2012   •   12:30
Biletele la Iris 35 sunt între 50 şI 150 de lei

Este primul concert organizat pe noul stadion din Bucuresti si, in acelasi timp, cel mai mare eveniment organizat, pana acum, pentru o formatie romaneasca. Acest spectacol va putea fi vizionat in conditii optime, instalatiile de sunet sI lumini fiind comparabile cu cele ale marilor formatii de 'afara'. Biletele costa intre 50 si 150 lei si sunt disponibile la myticket.ro, eventim.ro, bilet.ro, blt.ro, biletoo.ro, bilete.ro, in magazinele Diverta si oficiile Postei Romane, semnalizate Bilete.ro.

Iris este cel mai iubit grup rock din Romania, o legenda vie a muzicii romanesti, care, in cei 35 de ani de cariera si-a pastrat fidel publicul, cucerind, pe parcursul timpului, noi si noi fani. ‘Cine ma striga in noapte’, ‘Trenul fara nas’, ‘Pe ape’, ‘Strada ta’, ‘Tot zbor’, ‘Baby’, ‘Somn bizar’, ‘Mirage’, ‘De vei pleca', ‘Sa nu crezi nimic’ sau ‘Ultimul mic dejun al lui Bon’, ‘Casino’, ‘Da, da, eu stiu!’, reprezinta doar cateva dintre marile hituri ale grupului, compuse de-a lungul anilor. Din 1977 pana astazi, Iris a sustinut peste 5000 de spectacole, in fata unui numar de spectatori echivalent cu (cel putin) o treime din populatia tarii. La sfarsitul anului 1975 sI inceputul lui 1976, Nutu Olteanu – chitara, Emil Lechinteanu – bass si Nelu Dumitrescu – tobe, trei 'muschetari' plini de ambitie, talent sI daruire, au fondat trupa Iris.

A debutat la Casa de Cultura Mihai Eminescu
Dupa niste luni de studiu sI repetitii (intre opt sI zece ore pe zi!) grupul a debutat pe scena, la casa de cultura a sectorului 2 (Mihai Eminescu) in Clubul de la Ora 7’. Pe o scena mare, canta pentru prima oara in 1977, la Sala Polivalenta din Bucuresti, in fata a 6000 de oameni, grupul cantand "in deschidere' doar trei piese: "Lumina', "Tara adevarului' si "Ape curgatoare'. Botezul a fost ‘cu artificii’, publicul chemandu-i la rampa iar si iar... Aici trebuie mentionat cel care le-a acordat atunci creditul, Aurel Gherghel, care nu s-a inselat, deloc, urmand ca, mai tarziu, el insusi sa spuna: ‘Poate ca secretul muzical si social al consta in adevarul si simplitatea unui basm ce se numeste Iris.’ Dupa acest inceput, trupa are concerte in cluburi, ce erau pe atunci organizate saptamanal si inregistreaza, la Radio, cele trei piese de mai sus, in formula de debut, cu Nutu, Emil sI Nelu. Dupa nici un an de la aparitie, trupa este deja catalogata ca 'periculoasa' pentru educatia tinerilor, din cauza 'manifestarilor agresive' de pe scena si a textelor 'cu subinteles'.

×
Subiecte în articol: muzica