x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Blues din Texas

Blues din Texas

de Alex Revenco    |    07 Apr 2011   •   20:19
Blues din Texas
Sursa foto: Blue Mood/

160216-smokinjoekubek-presse.jpgDe 40 de ani, revista de blues nr. 1 în SUA, Living Blues, spune despre Kubek: „Blues autentic, puternic, adevărat... Acorduri îndrăzneţe cu iz de Texas, boogie-uri înflăcărate, blues adevărat şi rock cu rădăcini solide”, în timp ce binecunoscuta publicaţie Billboard îl consideră „unul dintre cei mai energici chitarişti electrici «în priză» în aceste vremuri. Blues din Texas cu un impact zdrobitor”. Smokin’ Joe Kubek are o impresio­nantă carieră, începută la vârsta de 14 ani, când deja era considerat un „geniu al chitarei”. În cei 27 de ani de acti­vitate pe scena muzicală americană el a cântat împreună cu Stevie Ray Vaughan şi cu cei trei Kings – B.B., Albert şi Freddie.

De zece ani, de când susţine concerte împreună cu chitaristul de jazz Bnois King, cariera lui a luat avânt. Iată cum e caracterizată evoluţia celor doi mari muzicieni: „Kubek, cu arsenalul său uluitor de instrumente, efecte speciale şi tehnică, oferă un spectacol muzical intens, temperat de acompaniamentul remarcabil al lui Bnois King, care oferă un sound de chitară cu influenţe de jazz. Kubek, cu backgroundul lui de blues/rock texan, a găsit în chitara cu influenţe de jazz a lui Bnois King o fineţe şi un sunet ce s-au dovedit a fi un complement perfect pentru tehnica sa. Iar îmbinarea celor două stiluri este fără cusur”.

Smokin’ Joe Kubek şi Bnois King concertează la Bucureşti luni, 11 aprilie, ora 20:00, în Jukebox Club. Concertul face parte din seria de „anotimpuri ale bluesului”, Blue Moods, ce poartă semnătura Ioan Big, Head of Design al Event Plus, şi îşi propune să prezinte nume sonore din lumea bluesului. Big doreşte să aducă în România, o dată la trei luni, cu o frecvenţă menită a respecta anotimpurile, artişti de blues de renume internaţional. Sugar Blue, Louisiana Red, Coco Montoya, Eric Sardinas şi Snowy White sunt doar câteva mari nume care au fost până acum la Bucureşti.

×
Subiecte în articol: muzica