x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Bucureştiul Mirifik, pe marele ecran

Bucureştiul Mirifik, pe marele ecran

de Dana Andronie    |    16 Mar 2010   •   00:00
Bucureştiul Mirifik, pe marele ecran
Sursa foto: Andreea Vintze/

"În Popa Nan stă un bărbos bătrân şi fotograf/ Puştii de pe stradă spun că e un zeu/ Ştie chiar de eşti om bun sau rău/ După chipul, după chipul tău/ Popa Nan e o stradă-nspre Hala Traian/ De la Foişor până-n Piaţa Vitan"... Mircea (Dragu) Vintilă ne-a tot cântat în ultimele decenii despre Bucureşti.
La 22 martie, la Scala di Magheru, va depăna cu graţie, umor şi teribilism "Povesci din Bucuresci".

Bucureştean prin naştere, Mirifik-ul ne invită la o seară în care muzica şi filmul/teatrul se bat a vă dezvălui istoria Citadelei. Luni, 22 martie, ora 19:30, Cinema Scala. Preţul unui bilet este de 65 de lei. "Lordul John, cazat vremelnic la Hanul lui Manuc, este unul dintre artiştii care a cântat cel mai mult despre Bucureşti. Spectacolul se vrea o prezentare a Bucureştiului ca un imens videoclip", declară Aurel Mitran.

"De câte ori ni se spune că avem un oraş urât, noi, bucureştenii, spunem că urât l-aţi făcut voi! - mărturiseşte Mircea Vintilă. Bucureştiul este un oraş frumos... Odinioară, oamenii se plimbau pe Calea Victoriei... Cine se mai plimbă acum? Din păcate, asistăm cu toţii la decăderea unui oraş frumos."

"VINO CU MINE, SURĂZI ŞI VINO..."
Mirifik-ul e un fel de comentator, e un bucureştean pătimaş, care vorbeşte despre oraşul lui - în condiţiile în care a asistat la toate schimbările, de la demolări de biserici până la construirea mastodonţilor - cu o tandreţe... mirifică. Spectacolul de la Cinema Scala va avea două părţi.

În prima se va vorbi despre Bucureştiul de altădată, care se regăseşte în cântecele lui Vintilă, iar în cea de-a doua - Bucureştiul din ziua de astăzi, prăfuit, trist, fără viaţă... "Fată frumoasă, fată străină,/ Diseară am să te duc/ Pentru convorbiri, pentru cină/ La Hanul lui Manuc,/ La Hanul lui Manuc./ Nu sunt trăsuri,/ Nu poţi să pleci,/ Secolul e douăzeci./ Nu sunt trăsuri,/ N-ai cum să pleci,/ Secolul e douăzeci.// Diseară să fii pregătită,/ Diseară am să te duc/ Pentru o cafea turcească şi-o clătită,/ La Hanul lui Manuc,/ La Hanul lui Manuc. / Nu vin haiducii, sunt ospătarii/ Dulce iubito, eu sunt/ Gândul meu află-l tu şi tâlharii,/ La Hanul lui Manuc,/ La Hanul lui Manuc.// Haide frumoaso, haide străino,/ Dragostea mea fără leac/ Vino cu mine, surâzi şi vino,/ La Hanul lui Nalbea,/ La Hanul lui Nalbea./ Sunt şi trăsuri,/ Poţi şi să pleci,/ Mai e un mileniu până să fie/ Secolul e douăzeci./ Sunt şi trăsuri,/ Poţi şi să pleci,/ Mai e un mileniu până să fie/ Secolul e douăzeci./ Mai e un mileniu până să fie/ Secolul e douăzeci." Secolul e XXI, iar Hanul lui Manuc are lacăt. Vintilă are ce povesti, la Scala, la 22 martie...

×
Subiecte în articol: muzica