x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Peste 90 de cazuri medicale la a doua zi de Saga Festival

Peste 90 de cazuri medicale la a doua zi de Saga Festival

de Redacția Jurnalul    |    25 Iun 2023   •   13:00
Peste 90 de cazuri medicale la a doua zi de Saga Festival

Echipajele medicale au acordat îngrijiri medicale pentru 94 de persoane în timpul primei zile a Saga Festival. Alte 19 persoane au fost identificate având asupra lor substanțe interzise.

A doua zi de desfășurare a SAGA Festival 2023 a fost una fără evenimente negative, transmite, duminică, Jandarmeria Bucureși.

Specialiștii din cadrul Agenției Nationale Antidrog au consiliat 300 de tineri, prezenți la festival, cu privire la reducerea consecințelor negative asociate consumului de alcool și substanțe psihoactive. Totodată, în cadrul activităților desfășurate în incinta festivalului s-au transmis informații privind apariția unor noi substanțe, care pot fi etichetate sub alte denumiri sau în amestecuri, existând posibilitatea ca persoanele care le utilizează să nu știe ce consumă. De asemenea, tinerii au fost încurajați să ceară ajutor de specialitate, în caz de urgență.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne s-au concentrat pe identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încearcă să vândă substanțe interzise.
Astfel, jandarmii și poliţiştii bucureșteni au aplicat 21 de amenzi în valoare totală de 58.000 de lei.

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 19 persoane, asupra cărora au fost găsite substanțe interzise.

Acțiunile de prevenire și combatere nu au avut loc doar în zona de desfășurare a festivalului, atenția forțelor de ordine fiind concentrată și în punctele de comunicație care fac legătura cu Bucureștiul.

O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, au fost înregistrate 94 de cazuri medicale, în scădere față de ziua precedentă.

Echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor din cadrul ISU Bucuresti-Ilfov, Serviciului de Ambulanță Bucureşti-Ilfov și serviciul privat de ambulanță au acordat sprijin participanților cu traumatisme diverse (excoriații, contuzii, etc.), precum și afecțiuni medicale diverse (lipotimie, stări febrile, cefalee, cădere de la același nivel, hipertensiune arterială etc.).

Cinci persoane au avut nevoie de investigații suplimentare și au fost transportate la spital.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: caz medical saga festival