x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Cazul Whitney: doamna cu coasa, cel mai bun impresar

Cazul Whitney: doamna cu coasa, cel mai bun impresar

de Alex Revenco    |    08 Mar 2012   •   21:00
Cazul Whitney: doamna cu coasa, cel mai bun impresar

Dupa disparitia sa, Houston a reusit vanzari impresionante si un nou record in clasamentele din SUA: pozitionarea cu trei al­bu­me in primele zece cele mai vandute discuri long play. Compilatia "Whitney: The Grea­test Hits" se afla pe locul doi, cu vanzari de 174.000 de unitati.

VANZARI URIASE. Coloana sonora a filmului "The Bodyguard", pe care Houston figu­rea­za cu sase cantece, ocupa cea de-a sasea po­zi­tie (cu 47.000 de discuri van­dute), iar "Whitney Houston", albumul ei de debut, a urcat 28 de pozitii si a ajuns pe locul noua, cu vanzari de 30.000 de bucati. In ultima sap­ta­ma­na, Whitney a vandut, in total, 320.000 de albume, o crestere cu 29% fata de saptamana trecuta. De cand a murit si pana acum, ar­tis­ta a vandut 668.000 de al­bu­me (compact discuri, vini­luri) si 2,76 mili­oa­ne de piese (in format digital). Alti artisti care au avut trei albume pe pri­me­le zece lo­curi din Billboard 200 sunt Peter, Paul & Mary (1964) si Simon & Garfunkel (1968), iar in 2009, Michael Jackson a avut sase albume in Top 10.

Discuri pentru Player
Jason Mraz ● Love Is A Four Letter Word. Al pa­trulea al­bum al ar­tis­tului ame­­r­i­can, ce include hitul "I Won’t Give Up", va fi lansat pe data de 17 aprilie in Statele Unite. Produs de detinatorul premiului Grammy, Joe Chiccareli (care a mai lucrat cu The White Stripes, Christina Perri, Young The Giant), discul este "personal, usor si melodios... inspira o stare de pace" – spune Mraz.

Martin Solveig ● Smash. Dupa marele succes avut cu videoclipul "Hello", filmat in fata spectatorilor de la Roland Garros, a venit randul unei noi productii si mai si. Noul material video, realizat de Martin impreuna cu managerul LaFaille si Caporal Films este intitulat "Ready 2 Go" si a fost filmat in timpul unui meci amical de fotbal, dintre Franta si Croatia, desfasurat pe Stade de France.

Gym Class Heroes ● The Papercut Chronicles II. Al doilea single de pe acest al­bum se nu­­meste "Ass Back Home" (feat. Neon Hitch) si se se apropie de pri­mele pozitii in clasamente, urcand pa­na pe locul 15 in topurile radio. Piesa a fost prezentata in premiera in cadrul emisiunii NBC "Late Night with Jimmy Fallon". Si videoclipul piesei are succes, fiind difuzat de posturile tv MTV, Fuse si VH1.

×