x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica CD cu Michael şi Freddie

CD cu Michael şi Freddie

de Alex Revenco    |    31 Mar 2011   •   22:11
CD cu Michael şi Freddie

159132-untitled-1.jpgTrei piese înregistrate de Michael Jackson în duet cu Freddie Mercury, cu aproape 30 de ani în urmă, urmează să fie lansate – în premieră. Una dintre ele este demo-ul de la „State Of Shock” (1984), cântată de Michael Jackson împreună cu Mick Jagger, de la Rolling Stones. Pe lângă această piesă, ineditul disc va mai conţine „Victory” şi „Must Be More To Life That This”.

PRIETENI. Încă nu a fost stabilită data lansării, dar toboşarul grupului Queen, Roger Taylor, a anunţat că materialul va fi disponibil în curând. „Lucrăm la câteva piese înregistrate de Freddie şi Michael în anii ’80. Nu am voie să dezvălui detalii, dar pot să spun că sună incredibil” – a spus el. Chitaristul Brian May a precizat că Michael Jackson a înregistrat acele piese împreună cu regretatul Freddie Mercury în 1983.

APROPIAŢI. May a mai spus: „Când aveam turneu în SUA, Michael obişnuia să vină să ne vadă. El şi Freddie deveniseră prieteni apropiaţi, suficient de apropiaţi pentru a înregistra împreună câteva piese acasă la Michael”.

 

Discuri pentru Player
Whitesnake  - Forevermore. Cel de-al unspre­ze­celea al­bum de studio a fost lan­sat deja în
Ja­ponia, ur­mând Europa şi SUA. Va fi şi o ediţie vinil, numită Snake Pack, ce va apărea exclusiv în Anglia, cu două bonus tracks live şi o revistă de 132 de pagini. Cele două piese bonus urmează să apară pe albumul „Live at Donington 1990”, ce va fi lansat în vara acestui an, când trupa va fi în turneu.

Efterklang  - Magic Chairs. Al treilea long play al grupului indie rock din Danemarca a fost înregistrat în Feedback Recording Studio, Black Tornado STC Studio şi propriul studio, toate trei din Copenhaga. Discul, mixat de Gareth Jones (Depeche Mode, Nick Cave & Grizzly Bear) este primul material apărut la noua casă de discuri 4AD. Primul single extras de pe acest album este „Modern Drift”.

The National - High Violet. A debutat pe cea de-a treia poziţie în US Billboard 200, BBC-ul a spus că „este cel mai grozav disc al newyorkezilor până în momentul de faţă”, iar Sputnikmusic a acordat albumului 5 stele din 5, afirmând: „High Violet este o doză proaspătă de materie solidă care suplimentează cariera deja de neclintit a formaţiei. Este cea de-a treia capodoperă consecutivă”.

×
Subiecte în articol: muzica