x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Celebra pianistă japoneză Hiroko Minakami, în Concert Extraordinar, la BMB

Celebra pianistă japoneză Hiroko Minakami, în Concert Extraordinar, la BMB

de Magdalena Popa Buluc    |    11 Iun 2024   •   12:00
Celebra pianistă japoneză Hiroko Minakami, în Concert Extraordinar, la BMB

Biblioteca Metropolitană București (BMB), prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, are deosebita plăcere să vă invite joi, 13 iunie, începând cu ora 17:30, la Concertul Extraordinar de Pian „Conectează lumea”, susținut de renumita artistă japoneză Hiroko Minakami, acompaniată de celebrul maestru flautist Liu-Wei. Evenimentul va avea loc la Sediul Central „Mihail Sadoveanu”, situat pe str. Tache Ionescu, nr. 4. Participarea este GRATUITĂ, în limita locurilor disponibile!

Hiroko Minakami, o artistă de renume internațional, este cunoscută pentru interpretările sale care îmbină muzica clasică, cu cea modernă, menținând o armonie subtilă între cele două laturi culturale. Absolventă a Conservatorului din Viena și a Academiei de Muzică Musashino din Tokio, Hiroko a susținut peste 3000 de concerte în Asia și Europa, având 12 CD-uri lansate pe piață. Recunoașterea sa la nivel internațional se datorează, în mare parte, susținerii primite din partea unei audiențe diverse și constante.

În cadrul concertului „Conectează lumea”, Hiroko Minakami va interpreta o selecție de compoziții originale, muzică clasică, tango și muzică lăutărească, oferind și momente de prezentare a unor tematici inteligente. Evenimentul promite să fie o experiență culturală unică, demonstrând puntea de legătură dintre clasic și modern.

Hiroko Minakami a început să cânte la pian de la vârsta de 3 ani, iar la 6 ani a început lecțiile de pian. Și-a continuat studiile la Conservatorul din Viena, cu profesorul Walter Panhofer și la Academia de Muzică Musashino din Tokio, cu Jan Horak. În cariera sa, a concertat în orașe precum Chicago, Los Angeles, New York, Paris, Londra, Viena și multe altele. A fost invitată să concerteze la diverse universități prestigioase și a fost implicată în evenimente diplomatice de mare importanță, inclusiv la Olimpiada de la Beijing.

Pe parcursul carierei sale, Hiroko Minakami a colaborat cu diverse ansambluri și artiști, printre care Romanian Pan Flute Ensemble, Belgrade Trio (Vi Cello Piano), Trio IASI Fantasy (Flu Cla Pi) și multe altele. Recent, a concertat pe un pian recondiționat din ruinele Hiroșimei, adăugând astfel un mesaj profund fiecărei interpretări.

Concertul „Conectează lumea” este o ocazie unică de a experimenta talentul excepțional al artistei Hiroko Minakami, într-un cadru cultural deosebit oferit de Biblioteca Metropolitană București. Vă așteptăm cu drag să ne fiți alături în această seară de neuitat!

/

×