x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Celebra violonistă Ida Haendel a ajuns la Bucureşti!

Celebra violonistă Ida Haendel a ajuns la Bucureşti!

de Carmen Anghel    |    09 Mai 2012   •   12:23
Celebra violonistă Ida Haendel a ajuns la Bucureşti!

Ida Haendel, celebra violonista, fosta eleva a maestrului Sergiu Celibidache, a ajuns, marti seara, la Bucuresti.

Artista va fi prezenta la evenimentul de emitere si lansare de moneda numismatica comemorativa Sergiu Celibidache, la Banca Nationala a Romaniei, din aceasta dupa-amiaza, unde va sustine un recital solo.

"Sunt extrem de emotionata si de fericita sa ma aflu aici, alaturi de voi. Prezenta mea in cadrul acestui festival nu se datoreaza decat unei forte pe care nu o putem cunoaste, dar care cu certitudine exista... forta divina. Astfel se explica si emotia pe care o simt alaturi de acesti oameni minunati, ce au facut posibila venirea mea la Bucuresti', a declarat Ida Haendel.

Maine, 10 mai, Ida Haendel va oferi un masterclass de vioara, la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, sala Dinu Lipatti, intre orele 14:00 – 19:00.

Aceste manifestari fac parte din Festivalul "Sergiu Celibidache 100' , eveniment dedicat celor 100 de ani de la nasterea marelui dirijor roman. Un festival dedicat tuturor iubitorilor de muzica, dar mai ales tinerilor, dupa cum a tinut sa puncteze Serge Ioan Celibidache, fiul lui Sergiu Celibidache.

×